Posten halverar sin utdelning på Hisingen

Nu ska posten bara delas ut varannan dag i region Väst. Anledningen är att Postnord prioriterar ned utdelningen av post i brevlådan.
— För många mottagare är det idag viktigare att kunna få sina e-handlade paket alla vardagar än att brevbäraren ska passera postlådan varje dag, oavsett om det finns brev att dela ut eller inte, säger Mathias Krümmel, chef för PostNord Sverige.

Hösten förra året infördes så kallad varannandagsutdelning i Lund och i Kävlinge. Efter att ha utvärderat projektet, valde Postnord att testa det i region Väst i början av året med alla postnummer som börjar på 2.

Alla på Hisingen

Nu ska det alltså utökas till samtliga postnummer som börjar med 40 till och med 51 – det vill säga samtliga postadresser på Hisingen.
— En ny modell för utdelning av brev, tidningar och reklam är ett sätt för PostNord att möta förändrade behov hos svenskarna och samtidigt rusta för framtiden. För många mottagare är det idag viktigare att kunna få sina e-handlade paket alla vardagar än att brevbäraren ska passera postlådan varje dag, oavsett om det finns brev att dela ut eller inte, säger Mathias Krümmel, chef för PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.

”Ingen större skillnad”

Anledningen till beslutet är den ökade e-handeln och att fler har behov av att kunna ta emot paket än fysiska brev. Enligt Postnord kommer inte hushållen att märka någon större skillnad – brevbärarna kommer fortfarande dela ut post varje dag, men gå olika rundor beroende på datum. Expresstjänster ska finnas kvar för den som vill skicka ett brev snabbt. Och paketutdelningen ska fungera som tidigare – att de lämnas till ett ombud eller mottagarens brevlåda.

Ska införas i hela landet

Den nya utdelningsmodellen kommer att införas i region Väst den 03 maj. Därefter är det tänkt att hela landet ska gå över till varannandagsutdelning.
— Vi har jobbat med förberedelserna nästan ett år, och ser fram emot att komma igång med den nya modellen. Alla medarbetare vet vad de ska göra och vi kommer att göra vårt yttersta för att alla i regionen ska få en så bra service som möjligt, säger Dovile Radzeviciute, chef för region Väst i PostNord.

Redaktionen
tips@helahisingen.se