NYTT REKORD: 46 316 unika läsare på en månad – succé för HelaHisingen.se!

Nu firar vi ännu ett rekord för din hyperlokala nyhetssajt HelaHisingen.se! I mars läste 46 316 unika läsare våra nyheter, vilket motsvarar drygt 29,3 procent av hela Hisingens befolkning!
— Att HelaHisingen.se redan har en så stor räckvidd över månaden är ett tungt kvitto på att vi hittat rätt med innehållet, säger journalisten och medgrundaren Henrietta Johansson.

Genomsnittsdagen under mars månad hade HelaHisingen.se närmare 90 procent lokala läsare – vilket vi tycker är helt fantastiskt. Dessutom är det i första hand i mobilen man läser oss, både tack vare vår starka närvaro i sociala medier och växande utbredning bland Google-resultat relaterade till Hisingen.
— Vi växer på organisk trafik och samtidigt ägnar besökarna längre tid på mobilsajten! Så HelaHisingen.se har blivit ett grymt bra skyltfönster in i tiotusentals Hisingsbors mobiltelefoner vilket gagnar både vår hyperlokala journalistik som våra samarbetspartners, säger publishern och den andra grundaren Markus Hankins.

Enligt honom är framgångsfaktorerna till att så många läsare söker sig till HelaHisingen.se efter så kort tid bland annat:

* De hyperlokala nyheterna!
— Vi bevakar ämnen som de stora medierna inte tar upp, men som ändå är intressanta för många som bor eller jobbar på Hisingen. När ICA ska öppna i Bäckebol, en ny glasskiosk etablerat sig i Lindholmen, om bilar vandaliserats i Kville eller en storsatsning på teater hamnar i Torslanda så är vi på tårna. Det är inte alltid sånt som toppar de största medierna eller leder till att man vinner journalistpriser, men det är sånt som sker nära där du bor eller jobbar och garanterat sådant som blir snackisar hemma hos folk.

* Er nyfikenhet på Hisingen!
— Ni söker upp oss – inte minst via Google och sociala medier. Exempelvis når Hela Hisingens Facebook-grupp ”Vad händer på Hisingen?” inom kort hela 15 000 följare och sedan länge följer en bra bit fler än 25 000 personer våra olika sidor och grupper på Facebook! Ni som vill veta mer om Hisingen och söker aktivt upp platser för att ta del av sånt innehåll, eftersom det är relevant och intressant för er. Det i kombination med att allt fler nås av våra artiklar via Google gör att det är ni som söker er till oss snarare än tvärtom.

* Lokala profiler!
— Hos HelaHisingen.se hittar ni bloggaren Claes Olsson vars vandringar runt ön är perfekt inspiration för egna promenader på Hisingen, konsumentupplysaren Elin Lindeberg ger råd om hur man undviker att bli lurad och vilka rättigheter man har när man ska köpa eller hyra något, vår nya kolumnist George Jansizian, juristen som ska guida läsarna genom juridiska situationer att ha koll på i vardagen och livet – samt min fantastiska kollega Henrietta Johansson som skriver om allt från Hisingspolisens verksamhet till trafik och kollektivtrafikfrågor, säger publishern Markus Hankins.

Nya månadsrekordet: 46 316!

Trafiken till HelaHisingen.se har pendlat omkring 40 000 unika användare per månad, sedan i höstas. Att det blev en extra liten boost och hela 46 316 unika besökare under mars – en ökning med 2 343 unika läsare jämfört med förra rekordet i november – beror dels på en rad olika faktorer. Dels sprider sig ryktet om den nya nyhetssajten på Hisingen, inte minst genom sociala medie-delningar av våra artiklar, men även för att det hänt mycket spännande på Hisingen i början av 2021:

— Vi har haft en kombination av bra nyhetsartiklar under månaden! Exempelvis har vi rapporterat om butiksdöden som Covid -19 orsakat, en artikelserie om framtidens Backaplan som är uppe i nio delar nu, fortsatt vår hårdbevakning av infrastruktur och stadsbyggnad samt kört i gång vår nya makthavarserie ”Power walks” där S-toppen Jonas Attenius var först ut, säger Henrietta Johansson.

Även tillväxten på antalet sidvisningar totalt och antalet totala besök på HelaHisingen.se växer. Även här lyfts innehållet fram som det avgörande:

— Vi har haft flera läsarsuccéer med lite mer lättsamt material. Som när vi rankade de 12 mest berömda personerna från Hisingen, berättade om hur mängder av vitt vin-tetrapack dumpats vid en återvinningsstation eller hur vi bevakat allt turer kring en eventuell ny ”halv special”-staty… Det är de lite kvällstidnings-mässiga nyheterna och de affärstidnings-aktiga vinklarna som vi haft siktet inställt på ända sedan vår start förra året och i takt med att vi börjar hitta rätt med den mixen märker vi även att det leder till att många nya läsare tar del av vårt innehåll, fyller Markus Hankins på.

Nya satsningar under våren!

Så vad händer framöver för HelaHisingen.se? Det är dags för lansering av Hela Hisingen Shop (som redan smugit i gång strax före påsk), för rekrytering av nya ansikten till sajten och fortsatt utbyggnad av företagsnätverket Hela Hisingen Hundra, bland mycket annat:

— Det som är bra för Hisingen är bra för oss på HelaHisingen.se, kan man säga. Så oavsett om det är att en läsare köper en Hisingen-souvenir från shop.helahisingen.se eller om ett företag lyckas få till en B2B-affär genom vårt företagsnätverk Hela Hisingen Hundra så är det sådant som möjliggör vår fortsatta satsning på hyperlokal journalistik på Hisingen, säger Markus Hankins.

— Rent journalistiskt blir det väldigt spännande att fortsätta se hur hela Backaplan-området utvecklar sig i takt med att de första spadtagen börjar tas, men även vilka makthavare från olika världar vi får att ställa upp på våra djupintervjuer i serien ”Power walks”, säger Henrietta Johansson.

— Och så kommer vi att sätta i gång jakten på HelaHisingen:s nya ansikten utåt inom ett flertal spännande områden. Men exakt vad det betyder får ni se under de kommande veckorna, säger Markus Hankins.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Hela Hisingen Hundra

I början av 2021 skapade HelaHisingen.se företagsnätverket “Hela Hisingen Hundra”. Det är ett sponsornätverk där vi siktar på att samla 100 företag, företagare och privatpersoner, som blir del av vårt projekt – genom att sponsra HelaHisingen.se! Älskar du/ni Hisingen? Då är detta perfekt för dig/er!

I andan av att ge och ta tänker vi inte bara jobba stenhårt för att skapa bra innehåll för våra tiotusentals månatliga läsare – utan skapa en bra kontaktyta mellan våra sponsorer och läsarna. Vi vill ge er en plattform för att visa upp er, ert företag, era produkter eller tjänster för vår stora och växande publik som bor, jobbar eller av andra skäl älskar Hisingen – samt skapa nya affärer och kontakter med andra företagare i nätverket.

Tillsammans kan vi göra digital succé på Hisingen!

Det här får du i företagsnätverket!

Samtliga medlemmar av sponsornätverket Hela Hisingen Hundra får följande paket som del av årsavgiften:

 • B2C/FACEBOOK: Tillgång till att vid två tillfällen publicera valfritt innehåll i våra sociala medie-kanaler – exempelvis i “Vad händer på Hisingen?” (14 000 följare) – på Facebook med totalt 25 000+ följare vid två tillfällen under 2021. Här får ni ett unikt läge att marknadsföra er till en stor publik på Hisingen.
 • B2C/NATIVE: En “Annons”-märkt artikel producerad om er verksamhet som publiceras på HelaHisingen.se samt våra sociala medie-kanaler. Native-artikeln får ligga kvar under tre kalendermånader. Ordinarie pris för den typen av annonsering för motsvarande tidsperiod motsvarar ett värde på 35 940 kronor.
 • B2C/SPONSORER: Ert företag får synas med logotyp, informationstext och länk på vår särskilda offentliga sponsor-sida för “Hela Hisingen Hundra” under hela 2021.
 • B2C/ANNONS: Om ni önskar får ni under en kalendermånad placera en annons inne på artikelnivå (banner i texten). Ordinarie pris för den här typen av annons under motsvarande tidsperiod motsvarar ett värde på 7 980 kronor.
 • CSR/SOCIAL IMPACT: Ni får synas på vår sajt med hög lokal trovärdighet – som bevakar ideella initiativ, välgörenhetshappenings, sociala frågor och andra ämnen som engagerar befolkningen på Hisingen. Ni är med och lyfter fram individer, föreningar och initiativ som hjälper andra på Hisingen!
 • CSR/LOKAL KÄRLEK: Ni är med och ger tillbaka till Hisingen – genom att sponsra er lokala nyhetssajt. Företag och individer som går med i “Hela Hisingen Hundra” är med och etablerar en lokal nyhetsbevakning som tar vid där andra inte hinner, kan eller bryr sig. Vi vill bygga ett starkt Hisingen – tillsammans med er!
 • B2B/NÄTVERKET: Under året kommer vi bjuda in till minst två nätverksträffar – där ni kan mingla med och skapa band till andra företag på Hisingen. Här finns stora outnyttjade möjligheter för det lokala näringslivet att stärka sig – med hjälp av varann!

  PRIS FÖR HELA HISINGEN HUNDRA-PAKETET:
  Endast 11 988 kronor inklusive moms (för 12 månader).

Vill du bli del av Hela Hisingen Hundra? Vill du ha en speciallösning för ditt företag? Vi löser det! Mejla annons@helahisingen.se eller ring vår publisher Markus Hankins på 0709-272774. Tillsammans skapar vi ett starkare Hisingen!

LÄS MER: