Så guldfestar Hisingen: Firandet av BK Häcken – timme för timme

Mellan 17.30-19 kommer det att stängas av med staket och vakter på Brämaregatan 14-18 där scenen är placerad (grön markering på kartan). Bild: BK Häckens Facebook.

BK Häckens guldfirande börjar redan direkt efter sista omgången – på Kooperativet på Lindholmen. Sedan är det dags för förberedelserna till den officiella festen. Så här kan du vara med och fira på Hisingen – timme för timme.

BK Häcken blev svenska mästare för första gången i historien den 30 oktober – efter att ha utklassat IFK Göteborg med 4-0 på gamla Ullevi.

— De här spelarna slutar aldrig att imponera. Vilken match, vilket statement, sa Häcken-tränare Per Mathias Högmo till Discovery+ efter slutsignalen.

Johan Hammar, som nickade in 0-2, var rörd efter matchen:

— Det är så jävla sjukt att vi grejar det. Den här säsongen alltså… Jag minns bara i somras, för egen del, det var mycket känslor. Men det kändes hela tiden som att vi hade något stort på gång och att man vågar chansa på den här truppen, det är så… Jag vet inte. Det är sjukt, sa han till Fotbollskanalen.

Måndag: Så guldfirar BK Häcken – timme för timme

På söndagen är det dags för sista omgången av Allsvenskan, då hemmalaget BK Häcken ska möta IFK Norrköping på Bravida Arena. 300 fler biljetter än vanligt har funnits till försäljning och på plats kan supportrar köpa guld-souvenirer.

Direkt efter matchens slutsignal drar firandet av SM-guldet igång. Med start klockan 18 på Kooperativet på Lindholmen kan supportrar över 18 år komma och träffa guldlaget samt äta och dricka.

Men den stora festen hålls på måndagen den 07 november – och för första gången sker alltså guldfirandet på Hisingen:

”I självaste vaggan av klubbens uppkomst, nämligen Kville”, skriver BK Häcken på sin hemsida.

Stängs av för biltrafik och parkering – krogarna har specialöppet

Måndag 07 november klockan 08 drar de första förberedelserna igång på Brämaregatan/Kvilletorget. Då stängs Brämaregatan av för biltrafik och parkering medan man bygger upp en scen på platsen. Byggandet fortsätter klockan 09 innan man drar igång med inställningarna av ljud/ljus och video mellan klockan 10-14.

Därefter, mellan klockan 14-16, är det dags för soundcheck innan programmet drar igång klockan 18. Då ska Ida Redig sjunga BK Häcken-hymnen ”Från Hisingen till framtiden”. Även ”Andra Generationen” ska uppträda live. Alla guldhjältar kommer finnas på plats och tas emot av representanter från både staden och klubben.

”Mottagningen av guldlaget sker på Kvilletorget, inte långt från Väderkvarnsgatan där klubben bildades för 82 år sedan”, skriver BK Häcken på sin hemsida.

Flera krogar har ”Guldöppet” för att supportrar ska kunna fortsätta firandet

BK Häckens officiella program beräknas vara slut klockan 19.15, men flera krogar i närområdet kommer att ha specialöppet för de som vill komma och stödja klubben. På Ölstugan Tullen Kville, exempelvis, kommer det att säljas ”Guld 2022 Mästarpilsner” från Billadale.

Och från klockan 15 kommer även den närliggande krogen Barley’s Food Factory att ha ett evenemang för de svenska mästarna.

”Kring Kvilletorget kommer det stora och nästintill traditionella firandet av BK Häcken som tagit guld! Vi på Barleys vill välkomna in er i värmen för någon svalkande från Göteborgs lokala bryggerier eller kanske en energirik burgare för att orka med dagens firande av våra lokala hjältar – BK Häcken! Hjärtligt välkomna”, skriver Barley´s på Facebook.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: