Varning för nytt trafikkaos: Tingstadstunneln stängs under tre dygn – trafik leds om

Helgen den 3-5 maj stängs Tingstadstunneln helt och trafiken leds om via Marieholmstunneln – räkna med längre restider. Från den 6 maj öppnar båda tunnelrören för trafik.

Renoveringen av Tingstadstunneln har pågått sedan våren 2022. Det innebär att ett tunnelrör är stängt och E6-trafiken går dubbelriktad i det motsatta röret med ett körfält öppet i varje riktning. All övrig trafik – via Lundbyleden, E20 och E45 – leds om till Marieholmstunneln, meddelar Trafik Göteborg.

Nu går renoveringen av tunneln mot sitt slut och öppnandet av båda tunnelrören närmar sig. Innan dess måste dock tunneln stängas helt under en helg.

Detta sker från fredagen den 3 maj klockan 22:00 till måndagen den 6 maj klockan 05:00. Under den här perioden hänvisas trafiken till andra älvförbindelser, i första hand Marieholmstunneln.

Köer och längre restider

Avstängningen kommer att leda till köer i trafiken – var därför ute i god tid och planera din resa i förväg.

— Det kommer att bli köer och längre restider, främst mellan klockan 11 och 16 på lördagen då det brukar vara som mest trafik, säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg i ett pressmeddelande.

Ett tips från Trafik Göteborg är att kolla i Trafiken.nu-appen/sajten innan man sätter sig i bilen ”på så sätt ser man var köerna är just nu”, skriver de. Resenärer i kollektivtrafiken håller koll på eventuella förseningar i appen Västtrafik To Go.

Båda tunnelrören öppnar med begränsningar

När tunneln öppnar igen den 6 maj är fortsatt ett körfält öppet i varje riktning för E6-trafiken – med skillnaden att trafiken då går i båda tunnelrören. Då kommer det också att vara begränsningar och risk för köer på E6 norrut mellan Olskroksmotet och Tingstadstunneln på grund av att E6 ska färdigställas. Därför rekommenderas trafiken som kommer söderifrån och ska vidare norrut på E6 att välja andra vägar, i första hand Söder- och Västerleden och Älvsborgsbron.

Detta gäller fram till morgonen den 18 maj – då ska arbetet på E6 vara färdigt och Tingstadstunneln öppnar med två körfält i varje riktning. Då öppnar också vissa av de anslutningar som har varit stängda under tunnelrenoveringen.

Sedan tidigare pågår störningar av biltrafiken kring Hisingsbron då det byggs en ny spårvagnslinje där just nu som ska gå parallellt med Göta Älv/hamnen mot Lindholmen. Omkring Eriksberg pågår samtidigt större byggen i Trafikverkets regi, då Eriksbergsmotet och vägarna till/från Volvo Lundby just nu byggs om.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: