Så mångmiljardsatsar Polestar med elbilar på Hisingen: ”Lockande”

Elbilstillverkaren Polestar som ägs av Volvo Cars, som i sin tur ägs av kinesiska Geely, har tagit in nästan 4,7 miljarder kronor i extern finansiering, skriver Reuters.

Det handlar om 550 miljoner US-dollar som samlats ihop från investerare för att Polestar – med huvudkontor i Volvo Cars område i Torslanda på Hisingen – ska kunna fortsätta sin satsning på sina elbilar.

— Våra nya investerare har identifierat att Polestar erbjuder en lockande kombination av etablerad industriell och teknologisk kapabilitet vid sidan av en superlativ tillväxtpotential när den globala bilindustrin blir elektrifierad, säger Polestar:s VD Thomas Ingenlath i ett mejl till Reuters.

Finasieringen ska hjälpa företaget att utveckla sina produkter utterligare och förbereda dem för lansering av nya modeller under de kommande åren, meddelar de i pressmeddelandet.

Investerare från Kina och Sydkorea

Investerarna är bland annat kinesiska Chongqing Chengxing Equity Investment Fund Partnership och Zibo, samt backas av sydkoreanska I Cube Capital. Polestar meddelar att man även har pågående diskussioner med andra potentiella investerare om ytterligare kapitaltillskott.

Polestar bygger sina bilar i huvudsak i de kinesiska städerna Chengdu och Taizhou, men har utveckling och huvudkontor på Hisingen i Göteborg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: