Sålde 140 lägenheter i Länsmansgården – som inte ens byggts

Samtliga lägenheter i Egnahemsbolagets nya projekt är nu sålda – trots att de ännu inte är färdiga. Det är den största bostadsrättsföreningen som företaget har byggt.
— Själv tycker jag också att husen är väldigt vackra, säger säljaren Amanda Samuelsson.

Egnahemsbolaget har nu sålt samtliga 140 lägenheterna i den tilltänkta bostadsrättsföreningen Fjädermoln i Länsmansgården. Bostäderna är mellan ett till fem rum med kök och enligt företaget självt så kommer de flesta köpare från Länsmansgården med omnejd.

De större lägenheterna har köpts av barnfamiljer, medan ettorna ofta köpts av unga vuxna som flyttar hemifrån. ”Många är också lite äldre där man sålt villan för att kunna flytta in i något nybyggt och lättskött”, skriver Egnahemsbolaget i ett pressmeddelande.

— De fina köken och de stora balkongerna och uteplatser har lockat många. Själv tycker jag också att husen är väldigt vackra, säger Amanda Samuelsson, säljare på Egnahemsbolaget.

Del av samverkansprojekt med Göteborgs stad

Byggandet är en del av BoStad2021, ett samverkansprojekt mellan Göteborgs Stad och ett flertal byggaktörer. Satsningen, som vann laga kraft 2017, innebar att man skulle bygga 7 000 nya bostäder, utöver den ordinarie bostadsproduktionen, till år 2021. En sammanfattning av resultaten för projektet beräknas komma ut i början av 2022.

Egnahemsbolaget planerar att bygga ytterligare en bostadsrättsförening intill befintliga Fjädermoln, men inväntar besked om upphandlingen som kan bli klart 2024.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: