Vad är det för mystiskt ljusfenomen över Hisingen?

Såg du ett ljussken över Hisingen under tisdagskvällen? Det kommer att synas över stora delar av Göteborg under en månad framåt. 
— Förutom att visa på projektets höjd, ser vi även ljussättningen som vårt första, symboliska spadtag, säger Johannes Öberg, försäljningschef på Peab Bostad.

Företaget Peab bygger just nu ett 80 meter högt bostadshus på Eriksberg. Det nya höghuset kommer ha 23 våningar med 91 lägenheter som har utsikt över staden och hamninloppet. Dessutom kommer det finnas ett observatorium på taket.

— Brf Celsius blir ett nytt landmärke som kommer utgöra en del av Göteborgs nya stadsbild. Vi har utvecklat en tilltalande byggnad belägen i ett historiskt område, som idag är ett av Göteborgs mest attraktiva. Vi ser projektet som en i raden av nya byggnader med fokus på höjd, som tillsammans skapar en ny skyline åt Göteborg, säger Therese Lundh, regionchef på Peab Bostad, i ett pressmeddelande.

Ljusstrålarna ska markera hur hög byggnaden kommer bli när den står färdig. Foto: PEAB.

Ljussättningen kommer synas över Göteborg – markerar byggstart

Under tisdagskvällen ville Peab markera byggstarten för projektet och satte därför upp sex stycken stora armaturer med ljusstrålar. Ljusinstallationen kommer lysa upp himlen och ska representera höjden på byggnaden när den står färdig. Under goda väderförhållanden ska ljuset kunna synas över stora delar av Göteborg fram till 5 mars. 

— Förutom att visa på projektets höjd, ser vi även ljussättningen som vårt första, symboliska spadtag. När restriktionerna satte stopp för fysiska träffar behövde vi tänka om. Beläget längst upp på Celsiusgatan på Eriksberg kommer det bli en vacker installation för allmänheten att besöka, eller betrakta från håll, säger Johannes Öberg, försäljningschef på Peab Bostad, i pressmeddelandet.

Ljusshowen ska kunna synas på flera håll i Göteborg på kvällarna fram till den 5 mars. Foto: PEAB.

30 kvadratmeter stort observatorium på taket

I form av en glaskub med panoramafönster, kommer det på taket av fastigheten att byggas ett 30 kvadratmeter stort observatorium. Genom en stjärnkikare är det tänkt att framtida boenden ska kunna titta på himlen och stjärnorna.

Försäljningen av bostadsrätterna har redan påbörjats och tillträde är planerat till sommaren 2024. 

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: