SNABBMATSKRIGET: Hamburgarkedjan Max nya drag på Hisingen – satsar på elbilsägare: ”Minska sin klimatpåverkan”

De senaste åren har den svenska burgarkedjan växlat upp satsningen på nya tekniska lösningar som underlättar för gäster och nu fortsätter man genom att investera i fler och nya snabbladdningsstationer för elbilar från Vattenfall. Under sommaren och hösten 2022 kan gäster som kommer med sin elbil numer ladda snabbare – bland annat på Max restaurang i Hisings Backa.

Snabbmatskedjornas konkurrens har hårdnat under de senaste åren. Som HelaHisingen tidigare berättat tog Max över lokalerna där Sibylla låg i Lindholmen/Sannegården – samtidigt som McDonalds tvingats stänga sin restaurang på Backaplan och väntas få stänga sin restaurang även vid Rambergsvallen. I Hisings Backa däremot finns bägge kedjorna finns kvar, med McDonalds vid Stigs Center och Bäckebol, samt Max vid Bäckebolsmotet.

Och det är den sistnämnda restaurangen som nu är del av satsningen som Max gör – på elbilsägare!

I dag går det att ladda elbilar på 34 Max-restauranger runt landet. I den nya satsningen lägger den familjeägda snabbmatskedjan ytterligare snabbladdare på fem restauranger, varav en är den i Hisings Backa. Med de nya snabbladdarna är det möjligt att ladda elbilen nära tre gånger så snabbt som med första generationens laddare. Planen på sikt är att alla restauranger vid viktiga knutpunkter ska erbjuda snabbladdning.

— Vi vill att det ska vara enkelt och smidigt att minska sin klimatpåverkan. Med de nya 150 kWh-laddarna hinner man som gäst ladda upp bilen till 80 procent medan man äter en burgare och Crispy Fries – det tar med andra ord mellan 20 och 30 minuter. Idag har vi laddning på 34 restauranger och till årets slut ska över 20 av dem erbjuda snabbladdning, säger Rasmus Billborn, etablerings- bygg- och fastighetschef på Max i ett pressmeddelande.

”Sommaren är en tid då resandet hemma tar fart”

MAX samarbete med Vattenfall började redan 2014 och är ett av Sveriges första långsiktiga samarbeten kring publik snabbladdning. Sedan starten har man hunnit med att ta fram snabbladdningsstationer vid kedjans restauranger från Malmö i söder till Luleå i norr.

— Det är väldigt positivt att vi nu fortsätter utbygganden av snabbladdare på fler Max-restauranger i Sverige. Sommaren är en tid då resandet hemma tar fart och det är perfekt att kunna ta en välbehövlig paus och samtidigt kunna passa på att snabbladda, säger Susanna Hurtig, chef E-mobility Vattenfall i Norden.

Elen i laddstationerna från Max och Vattenfall innehåller 100 procent fossilfri el från vattenkraft märkt med Bra Miljöval, skriver företaget i pressmeddelandet. I dag finns det laddstolpar på 34 MAX-restauranger i Sverige och under 2021 laddades det totalt omkring 5,5 miljoner kWh på restaurangerna.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: