SNABBMATSKRIGET: McDonalds stänger för första gången en restaurang på Hisingen

Enligt uppgifter till HelaHisingen.se ska en av Hisingens äldsta snabbmatsrestauranger stänga i slutet av månaden. Den amerikanska hamburgarkedjan McDonalds lägger då ned sin verksamhet på Backaplan – något som bekräftas av personalen i restaurangen.

Redan på 1980- och 1990-talen gick hisingsbor och åt hamburgare precis vid Hjalmar Brantingsplatsen, i början av köpcentumområdet Backaplan. Här låg Hisingens första McDonalds som serverat burgare, milkshakes och pommes i lokalerna ända tills i dag. Förr var det Mats Sport som var närmaste granne, en kedja som i dag tagits över av Stadium som i dag har lokalerna intill ”Donken” vid Backaplan.

Enligt uppgifter till HelaHisingen.se stänger nu restaurangen, i slutet av september 2021. Uppgifterna bekräftas av personalen i snabbmatsrestaurangen men orsaken till stängningen av restaurangen är ännu oklar.

Stor ombyggnad väntar Backaplan

Backaplan står inför en gigantiskt ombyggnadsprocess de närmaste åren när dagens stora fält med parkeringsplatser och utspridda butikslokaler ska förvandlas till en tät stadsmiljö med höga hus och stadskvarter som täcker hela området mellan Brunnsbo, Kvillestan och östra Kvillebäcken.

Sedan tidigare har HelaHisingen.se berättat om hur ett flertal stora kedjor lämnat Backaplan, bland annat Netonnet, H&M, Cubus och Telia. Läs mer om förvandlingen av Backaplan här.

McDonalds: Vore inte lönsamt att renovera

Om McDonalds går samma väg – eller planerar att återuppstå i området i ny form framöver återstår att se. Men efter HelaHisingens avslöjande om att de ska stänga restaurangen på Backaplan gick de ut med att det inte blir någon fortsättning i den nuvarande lokalen. McDonalds bedömer att en renovering av lokalerna inte skulle vara lönsam. Till Göteborg Direkt säger presschefen Henrik Nerell:

— Vi håller på med en kraftig expansion i Sverige och ska etablera cirka 40 nya restauranger runt om i landet. I samband med expansionen gör vi en utvärdering av de restauranger som vi redan har. Restaurangen vid Backaplan skulle behöva renoveras och genom analyser har vi kommit fram till att det inte är lönsamt att göra den investeringen. Det beror bland annat på hyresnivå.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 1:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 2:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 3:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 4:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 5:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 6:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 7:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 8:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 9:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 10:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 11:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 12:

FRAMTIDENS BACKAPLAN – DEL 13: