Snart i din brevlåda: Är detta dina 29 favoritplatser på Hisingen?

Över 600 göteborgare har bidragit med favoritplatser, historier och illustrationer till Göteborgs jubileumskarta. Nu delas den ut till alla hushåll i Göteborg – och med på den finns massor av ”favoritplatser” på Hisingen:
– Med kartan vill vi inspirera till att upptäcka nya delar av Göteborg, säger Roozbeh Behtaji, konstnärlig ledare på föreningen Göthenburgo till Vårt Göteborg.

Nu när Göteborg fyller 400 år har en jubileumskarta tagits fram som visar nästan 100 platser i staden. Den delas i dagarna ut till alla hushåll i Göteborg.

— Det fina med kartan är att göteborgare själva varit med och valt ut favoritplatser i sin stad”, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för jubileet.

— Med kartan vill vi inspirera till att upptäcka nya delar av Göteborg, och samtidigt påminna om att en stad är alla sina platser, alla sina människor. Ditt Göteborg är mitt Göteborg, säger Roozbeh Behtaji, konstnärlig ledare på föreningen Göthenburgo som tagit fram Göteborgs jubileumskarta tillsammans med göteborgare och Göteborgs Stad till Vårt Göteborg.

Hökälla, Slottsberget och många andra Hisingsguldkorn

Tio illustratörer fick ta sig an varsin stadsdel, som staden var indelad till och med förra året. Platser på Hisingen som finns med till exempel Hökälla, Slottsberget, .

Snart i en brevlåda nära dig (klicka på bilden för en större version). Foto: Göteborgs stad

Göteborgs jubileumskarta delas ut till alla hushåll i Göteborg under de kommande dagarna. Den går också att köpa på Turistbyrån vid Kungsportsplatsen.

– Jubileumskartan är ett av många sätt att fira Göteborgs 400-årsdag! Det fina med kartan är att göteborgare själva varit med och valt ut favoritplatser i sin stad. Det här är mycket av vad jubileet handlar om, engagemang och delaktighet, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för 400-årsjubileet.

Väster: Torslanda och Biskopsgården på västra Hisingen.
Nord och Öst: Björlanda, Säve, Tuve, Kärra och Backa.
Söder: Lundby och Brunnsbo finns självklart även med i kartan.

Här är Hisingen i kartan, med tillhörande tips på ”favoritplatser” och en del citat som göteborgare lämnat om dessa.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: