Superveckan på Hisingen: *Sveriges största matmarknad *Nypremiär för torg *Myrorna öppnar

Vecka 17 håller på att utveckla sig till en riktig ”Supervecka” på Hisingen. En rad olika happenings och events sker på samma gång där nyheter och finbesök av olika slag avlöser varann. Här är en enkel guide till Hisingens hetaste vecka (hittills) i år!

Måndag 22 april till söndag 28 april 2024 är veckan vi talar om, för den som inte har koll på veckonummer. Men helt oavsett hur du läser kalendern så får du hålla med om att det är full rulle på vår stora ö i den här veckan!

Eller vad sägs om att besöka landets största street food-marknad? Besöka en nyöppnad vintage- och second hand butik? Kanske spana in ett renoverat torg som blivit Sverigeunikt?

Hisings Backa/Hisings Kärra: Matmarknad 24-28 april

Sveriges största kringresande matmarknad, International food festival, återvänder till Hisingen! 24-28 april gör de sitt andra besök hos Bäckebol Center efter beslutet att lämna centrum:

— Vi har ett större utbud än någonsin med fler maträtter än något tidigare år! Vi har nya bås och vagnar från Chile, Brasilien, Danmark, Libanon och Transylvanien! Sedan har vi nya svenska matvagnar, exempelvis kan besökarna köpa svenska heta såser i år…och så har vi en jamaicansk matvagn dessutom som serverar en superläcker friterad kyckling med olika goda tillbehör, säger Francois-Xavier Mauraisin hos Geraud Markets Sweden AB till HelaHisingen.se.

Läs mer om International Food Festivals besök i Bäckebol här eller på Bäckebols hemsida.

Matmarknadens öppettider i Bäckebol:
Onsdag 24 april: 11:00-20:00
Torsdag 25 april: 11:00-20:00
Fredag 26 april: 11:00-20:00
Lördag 27 april: 11:00-20:00
Söndag 28 april: 11:00-18:00

Lundby/Backaplan: Myrorna öppnar sin nya butik

Torsdagen den 25 april öppnar Myrornas 1 000 kvadratmeter stora second hand-butik på Krokegårdsgatan 5. Den nya butiken kommer erbjuda ett brett sortiment av kläder, skor, leksaker och inredning för hela familjen. Dessutom ett större utbud av möbler än vad som finns i Myrornas två befintliga butiker, på Järntorget och i Olskroken, skriver de i ett pressmeddelande.

— Vi ser fram emot att göra det enklare för alla som vill lämna in saker till oss, säger Sanne Ahlvin Kristensen, butikschef på Myrorna Backaplan. Med lastkajen på butikens baksida och över 3 000 parkeringsplatser direkt utanför har vi här möjlighet att ta emot möbler och andra mer skrymmande saker. För dem som hellre vill att vi kommer och hämtar erbjuder vi även en kostnadsfri hämtningsservice, säger Caroline Andermatt, VD för Myrorna.

Myrornas nya butik på Backaplan öppnar den 25 april kl. 10:00 och inlämningen är redan öppen. Här kan du läsa mer om butiker som flyttar, stänger och öppnar på Backaplan i vår.

Biskopsgården: Nypremiär för Vårväderstorget

GöteborgsLokaler välkomnar alla på Hisingen i allmänhet och Biskopsgården i synnerhet att närvara vid invigningen av nya Vårväderstorget i Biskopsgården! Torget har under drygt ett år genomgått stora förändringar och nu bjuder vi in till visning av det nya trädgårdstorget – med säkerhetsglas som gör torget Sverigeunikt!

Invigningen drar igång tisdagen den 23 april klockan 12.00-15.00 på Vårväderstorget och följs sedan upp av festligheter på onsdag, torsdag, fredag och en stor final på lördagen 27 april när det blir cirkus, dans, musik och fika på torget.

Invigningsveckan av nya Vårväderstorget:
Tisdag 23/4:     Officiell invigning med tal och fika (Facebook-event) 13:00-15:00.
Onsdag 24/4:    Workshop trädgårdskonst med Meeting Plays, öppet för alla. 15:00-18:00.
Torsdag 25/4:   Lek och spel med Meet n´Biskop, fika. 15:00-18:00.
Fredag 26/4:     Workshop trädgårdskonst med Meeting Plays, fredagsmys. 15:00-18:00
Lördag 27/4:     Stor publik invigning med cirkus, dans, musik och fika på torget. 12:00-15:00.

Alla är välkomna och det är gratis!

Läs mer här om invigningsveckan på Vårväderstorget 23 april till 27 april.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: