Sveriges radios hyllning till Kville: En groda (bokstavligen)

Den här grodan kan ingen pussa i förhoppning om att förvandla den till en prins. Kville är nämligen en radiogroda – döpt efter stadsdelen på Hisingen.

Att ”Kanalhuset” med Sveriges Radio och SVT ligger granne med Kvillestan i Brämaregården på Hisingen har lett till en oväntad hyllning från ena till andra sidan Lundbyleden. Barnradions nya satsning heter nämligen kort och gott ”Kville”…

Så här beskriver Sveriges Radio serien:

”Kville är en blå liten groda som bor på en ö i Göteborg. Där gör han samma sak precis varje dag och trivs väldigt bra med det. Men en morgon råkar han blåsa rakt in i en människo-jackficka och hamnar mitt i myllrande Marocko! Kville är livrädd och allt han vet är att han måste ta sig hem till sin älskade ö… men hur?”

Grodans kamp för att ta sig hem till Hisingen

Så grodan är inte en radiogroda i bemärkelse av ett misstag som hamnar ut i etern, utan en faktisk groda. Barnradion tycker att ni ska följa med på ett äventyr bland marockanska grodor, lömska gatukatter och en hungrig fransk kock – allt medan grodan Kville försöker ta sig tillbaka till sin ö, Hisingen.

Serien passar enligt Sveriges Radion framför allt för 3-8 åringar.
Lyssna på Barnradions ”Kville” här!

FAKTA: De ligger bakom serien

Berättare: Anna Bjelkerud
I rollerna: Wilhelm Johansson, Mouhab Mazouz, Kristina Issa, Aurélien Chauveau, Lo Remaeus, Fanny Schönenberg
Musik och sång: Kristina Issa
Musiker: Viktor Sandström, Kristina Issa
Mixning av musik: Simeon Hillert 
Bilder: Astrid Molhlin och Ingrid Flygare
Manus, regi och producent: Astrid Mohlin, Barnradion