SVT-profilen leder ny podd om satsningarna på Hisingen

Journalisten Lennart Persson, 66, bland annat känd för åren som programledare för ”Debatt” i SVT, men även som programledare för ”Aktuellt” och ”Gomorron Sverige” – blir ny programledare för en podd om Älvstaden och Hisingen.

De senaste åren har Lennart Persson mest synts som pojkvän till Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni. SVT-profilen och politikern träffades under politikerveckan i Almedalen och har sedan dess varit ett par.

När Nyamko Sabuni blev partiledare för Liberalerna i fjol petades Lennart Persson från gruppen av journalister som leder ”Aktuellt” i SVT – på grund av sin kärleksrelation.

Faksimil: Expressen.se

”Lennart Persson har varit en uppskattad inhoppande programledare hos oss. Det har varit ok så länge som Nyamko Sabuni inte haft några tunga partipolitiska förtroendeuppdrag. Men nu när Nyamko Sabuni kandiderar till den tyngsta posten i Liberalerna kommer saken i ett annat läge. Då kan Lennart Persson inte hoppa in som programledare för SVT Nyheter”, skrev SVT i en kommentar då.

Tillbaka på västkusten – i poddform

Nu är Persson, som länge bott i Göteborg och varit programledare för en rad olika program som TV4 Göteborg och SVT Göteborg producerat, tillbaka på Västkusten.

I podden Älvstadendagarna ska han leda samtal fördelat på åtta avsnitt om hur Göteborgs Stad arbetar med Älvstaden, Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Lennart Persson möter och pratar med företrädare för Göteborgs Stad om Älvstaden och dess sju delområden, bland andra Frihamnen och Lindholmen på Hisingen.

Förra året arrangerades Älvstadendagarna under två dagar i mitten av oktober i Nordstan. Utställningen, föreläsningarna och panelsamtalet var välbesökta och många göteborgare fick möjlighet att höra mer om stadsutvecklingen i centrala Göteborg och kunde samtidigt ställa frågor till dem som arbetar med den framtida staden.

Lennart Persson som programledare för ”Gomorron Sverige” på SVT.

”Utvecklingen av Göteborg engagerar”

Tanken var att genomföra ett liknande arrangemang även i år, men covid 19-pandemin förhindrade det. 

— Utvecklingen av Göteborg engagerar och berör göteborgarna och vi hade gärna velat nå ut på samma sätt som i fjol, men när det inte funkar prövar vi att berätta om Vision Älvstaden i en podd i stället, säger Manne Fridell, projektledare för Älvstadendagarna i ett pressmeddelande.

Podden publiceras på stadsutveckling.goteborg.se och ”där poddar finns”.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER: