Taya pluggade på Hisingen – nu dansar hon för Ariana Grande

Svenska dansaren Taya Shawki är nu aktuell i Ariana Grandes dokumentär “excuse me, I love you” på Netflix. Som en av huvuddansarna har hon en framträdande roll i dokumentären.

Den nya dokumentären visar världsstjärnan Ariana Grandes internationella turné 2019, ”Sweetener World Tour” där göteborgsdansaren Taya Shwki medverkar i en av showens viktigaste roller.

Taya har tidigare medverkat i Beyonces film “Homecoming” om världsartistens framträdande på festivalen Coachella 2018. Utöver det har hon medverkat vid Oscarsgalan 2020, turnerat och dansat med artister som Cardi B, Drake, medverkat på Rihanna:s Fenty-show på NYFW, uppträtt för Demi Lovato, Ava Max, på EMA:s, VMA.s och X-Factor. Taya har även varit med i svenska Idol, på Sverigeturné med Eric Saade, Europaturné med Swanelake Reloaded, Nicki Minaj, Nick Jonas, Zara Larsson, Pharrell Williams med flera och listan fortsätter.

Ändå är det faktiskt inte många som vet att Taya är från Göteborg.

Taya’s Instagram-konto @tayashawki, gästas av över 80 000 följare och kikar man på vilka som kommenterar och lajkar hennes bilder och videos ser man hajpade artister på löpande band…

Vad sägs om att ha världsartisten Ariana Grande, Khalid, Normani och Victoria Monet och svenska jättar och sociala medieprofiler som Bianca Ingrosso, Danny Saucedo, Filip Dikmen och Gina Dirawi i ens Instagramkommentarer? Rätt så coolt, får man väl ändå konstatera.

Pluggade balett i Hisings Backa

Taya är född och uppvuxen i Gårdsten i Angered men bor sedan 2017 i Los Angeles i Kalifornien. 2014 flyttade hon till London där den internationella karriären tog fart som professionell dansare och nu är hon ett väletablerat och eftertraktat dansarnamn i Hollywood.

Hennes karriär började tidigt och redan som 3-åring gick hon med i Balettakademien i Göteborg för att dansa barnjazz. Sedan fortsatte resan till Svenska Balettskolan i Hisings Backa där hon fick lära sig både klassisk balett som modern dans innan hon vid 14 års ålder började dansa på Twisted Feet Dance Academy i Mölndal, där hennes intensiva träning ledde till de framgångar hon har i dag.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: