Välkommen till Hisingens nya nyhetssajt – HelaHisingen.se

Just nu läser du en nyhetssajt som fokuserar på Sveriges fjärde största ö – där över 150 000 personer bor!
Vi är din ”go to”-sajt när det kommer till nyheter och events från Hisings Backa i öst till Torslanda i väst, från Säve i norr till Kvillebäcken i söder.
Välkommen till HelaHisingen.se – en sajt om hela Hisingen!

Vintern 2019-2020 föddes idén att leverera nyheter till Hisings-borna bland några bekanta egenföretagare på Hisingen. ”Vår ö” och dess invånare har så himla mycket gemensamt, men nästan inga representanter som lyfter fram alls det kreativa, underhållande, intressanta och spännande som pågår här.

Hur skulle vi åtgärda detta då? Ja, varför inte med en nyhetssajt specifikt om denna geografiskt och befolkningsmässigt jättelika del av Göteborg! Vi som ligger bakom projektet kommer från medievärlden och har ägnat många år på både stadens som landets största nyhetsredaktioner, så att skapa en sajt som fokuserar på nyheter kändes naturligt för oss.

En positiv nyhetssajt

Till skillnad från de vanliga nyhetssajterna fokuserar vi inte på brott, sjukdomar, elände och negativitet. Vill du läsa om ”senaste nytt” finns andra källor som gör det bra. Vi tänker i stället fokusera på Hisingens styrkor, personerna, nätverken, företagen och institutionerna som skapar något för dig, oss, er – här på Hisingen.

Vi hoppas kunna erbjuda dig som bor, jobbar – eller bara är nyfiken – på Hisingen vår unika take på vad som är det senaste, hetaste, roligaste, galnaste eller intressantaste – om ön i fråga. Och det kan vi göra med din hjälp! Tipsa oss om senaste nytt, om events och happenings som är på gång, eller något spännande rykte du hört om vad som händer där du bor, jobbar eller är verksam! Berätta något spännande om vad som är på gång och bokmärk vår sajt – så ses vi i spalterna!

TIPSA HELAHISINGEN.SE: tips@helahisingen.se

Följ HelaHisingen.se på Facebook och Twitter.