Vill du hjälpa någon att få en god jul? Köp en Hisingen-tröja och stötta Stadsmissionen!

Älskar du Hisingen? Vill du hjälpa göteborgare som inte har det så gött ställt, att få en god jul? Här kan du slå två flugor i en smäll: Köp en av BK Häckens välgörenhetströjor – där samtliga intäkter går till Stadsmissionen!

I vanliga fall brukar BK Häcken engagera sig i Stadsmissionens julklappsspårvagn. Men eftersom den av förklarliga skäl blev inställd i år ville bollklubben, som kom trea i herrallsvenskan, hitta ett annat sätt att stötta de som behöver det mest, så här i juletider.

Därför har BK Häcken tagit fram två Hisingen-t-shirts där hela överskottet från försäljningen går till Stadsmissionen. Tröjorna kostar 199 kronor styck och BK Häcken meddelar att 99 kronor är vad BK Häcken har i omkostnader för att trycka tröjorna och 100 kronor per tröja går till Stadsmissionen.

En av de två tröjorna där intäkterna går till Stadsmissionen.

Fotbollsklubbens marknadschef Elin Öst Sandström förklarar:
— Julen är kanske den högtid som är den mest självklara varje år, en tid fylld av förhoppningar, glädje och allt som hör julen till. Men, för många är det tyvärr inte så. Att kunna bidra till något viktigt, som gör skillnad för de som verkligen behöver det, och dessutom representera Hisingen känns som en fin kombination. Efter ett tufft år, där vi verkligen har fått känna på den kärlek och kraft som finns i vårt samhälle, så känns det extra bra att kunna bidra till att fler kan få en god jul.

KÖP NU: Hisingen-tröjorna där intäkterna går oavkortat till Stadsmissionen.

”Det är inte en självklarhet att kunna ha julmat på bordet”

Att Häcken under många år har stöttat Stadsmissionens julklappsspårvagn gjorde att det kändes som ett naturligt val av välgörande ändamål för tröjorna.

”Mycket har varit annorlunda i år, och annorlunda kommer även julen att bli. På grund av coronapandemin är det extra många människor som lever i utsatthet och fattigdom i Göteborg. Fattigdom syns inte alltid men den finns där, i vår närhet.

För barnfamiljer i fattigdom kan det vara svårt att få ekonomin att räcka till de mest basala behoven, så som mat och varma kläder till barnen. Det är inte en självklarhet att kunna ha julmat på bordet eller att ge någon en julklapp. Var med och förändra det.”

BK Häcken beskriver initiativet på sin hemsida

Är det viktigt att engagera sig socialt i samhället för BK Häcken?
— Det är otroligt viktigt för oss, och det är en stor del i vårt DNA. Vi tror att våra insatser gör skillnad, framförallt i vårt närområde på Hisingen. Genom våra olika projekt som riktar sig till ungdomar och genom samarbeten, som bland annat detta med Stadsmissionen, bidrar vi till ett bättre samhälle, säger Elin Öst Sandström.

Vad önskar sig BK Häcken som förening i julklapp?
— Att vi 2021 kan återgå till en mer normal vardag, där vi kan välkomna alla tillbaka till Bravida Arena, där vi med våra spelare kan fortsätta besöka Hisingens skolor, och där vi kan träffas på Wieselgrensplatsen, när Julklappsvagnen rullat över nya Hisingsbron, säger Elin Öst Sandström, marknadschef hos BK Häcken.

Köp någon av de två tröjorna här.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: