Volvo får en av världens största beställningar av ellastbilar – ”Är väldigt stolt”

Volvo FM Electric kommer att börja levereras nästa år. Foto: Volvo

Volvo Lastvagnar i Tuve får en av världens största beställningar av ellastbilar. Beställaren DFDS är en av Nordeuropas största logistikföretag.
— Det här är en enorm milstolpe i vårt engagemang för fossilfria färdmedel och jag är väldigt stolt över partnerskapet med DFDS, säger Roger Alm, executive Vice President på Volvo Trucks.

Första leveranserna av Volvo FM ellastbilar kommer att ske under fjärde kvartalet nästa år. Lastbilarna kommer att användas för att transportera varor både långa och korta sträckor av företaget DFDS.

— Det här är en enorm milstolpe i vårt engagemang för fossilfria färdmedel och jag är väldigt stolt över partnerskapet med DFDS. Tillsammans visar vi världen att transporter med ellastbilar är en genomförbar lösning redan i dag. Jag tror att det här kommer uppmuntra många fler kunder att självsäkert ta första steget mot deras egen elektriska resa, säger Roger Alm, executive Vice President på Volvo Trucks, i ett pressmeddelande.

”Tillsammans visar vi världen att transporter med ellastbilar är en genomförbar lösning redan i dag” säger Roger Alm, executive Vice President på Volvo Lastvagnar. Foto: Magnus Gotander, Bilduppdraget.

Kan laddas över natten och på resan

Volvo FM Electric kan bära upp till 44 ton och färdas 300 kilometer. Lastbilarna kan laddas både under natten på en depot samt via högintensiva DC-laddare på vägen.

— Vårt mål för 2030 är att hälften av våra globala försäljningar av lastbilar ska vara eldrivna. Vi är nöjda med att ett växande intresse från våra kunder börjar reflekteras i faktiska orderbeställningar, inte minst med den här imponerande ordern från DFDS, säger Roger Alm i pressmeddelandet.

Ordern från DFDS är en av de största i världen på ellastbilar.

Volvo Lastvagnar startade produktionen av ellastbilar redan 2019. Ellastbilarna har modellerna Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL och Volvo VNR, som tidigare sålts till USA. Den nya ordern är av modellen Volvo FM och är en av de största ordrarna på ellastbilar i världen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: