Volvos nya grannar: Dussintals lägenheter till salu i nybyggt kvarter — ”Ny och pulserande stadsdel”

Ett tegelhus med solig innergård samt orangeri och takterass på toppen. Så säljs det nya kvarteret vid Volvos Campus Lundby in till tänkbara köpare.
— Hisingen expanderar och att det nu växer fram kvalitativa boenden så centralt på Hisingen känns jätteroligt!, säger fastighetsmäklaren Anna Salinas hos Svensk Fastighetsförmedling.

Sammanhållande för ”Lundbypark”, som det nya området precis bredvid Lundbybadet och hållplats Rambergsvallen kallas, är att kvarteret är har brunrött tegel som fasad och har utmärkande entrépartier i ek, producerade av FO snickeri.

Kvarteret från utsidan. FOTO: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

I annonsen beskrivs kvarteret så här:

Träet skapar värme och ger känslan av att komma hem. En annan enhetlig och karaktärsskapande detalj är balkongerna, som är modernt utformade och färgsatta. De smäckra smidesräckena återfinns både på fasader, ut mot omgivande gator och in mot gården. Utvändigt, där räckena är svarta, är även balkongplattans kant och undersida svartmålade, vilket ger en effektfull kontrast mot det brunröda teglet. Mot gården är fasaderna ljusa och balkongräcken målade i en grå-blågrön kulör, ton i ton med en av gårdsfasaderna. Den monokroma färgsättningen ger lugn och ro åt gården.

Mäklaren: ”Hisingen expanderar”

Just nu finns 28 av 52 lägenheter fortfarande till salu, resten är sålda.

Vad är det som är spännande med just dessa nybyggda kvarter – varför ska köpare intressera sig för ”Lundbypark”?
— Det som gör Lundbypark så spännande är framförallt dess centrala läge med närhet till det allt du kan tänkas behöva nära din bostad. Hisingen expanderar och att det nu växer fram kvalitativa boenden så centralt på Hisingen känns jätteroligt!, säger fastighetsmäklaren Anna Salinas hos Svensk Fastighetsförmedling.

Mäklaren Anna Salinas. FOTO: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

Hur skulle du beskriva närområdet till dessa bostäder?
— Området runtom Lundbypark möter de behoven en köpare kan tänkas ha. Centralt boende nära gym, restauranger, mataffär och andra servicebutiker samt även skolor och förskolor, säger Anna Salinas.

Här, mellan Volvo och Lundbybadet, ligger det nya kvarteret där lägenheter nu säljs.

I närområdet till det nya kvarteret finns grönområden som Keillers park, Flunsåsparken samt Slättadamm.

— Vill du uppleva fotboll promenerar du snabbt bort till Bravida Arena, där det allsvenska fotbollslaget BK Häcken spelar sina hemmamatcher. Lundbypark ger dig även närheten till en mängd aktiviteter så som sportanläggningar och Lundbybadet. Redan idag finns mycket goda förbindelser med övriga staden genom kollektivtrafiken.

— Wieselgrensplatsen, endast ett stenkast bort, och Hjalmar Brantingsplatsen några minuter bort, är knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer mot Centralstationen och resan dit tar bara några minuter. Att dessutom ha Ramberget runt hörnet där man kan njuta av utsikten över Göteborg fulländar helhetskänslan för området, säger Svensk Fastighetsförmedlings Anna Salinas.

Hur skiljer sig Lundby park åt mot de många andra nybyggen som sker runt Hisingen?
— Lundbypark är unikt på så sätt att det byggs fram som en egen, ny och pulserande stadsdel som på ett naturligt sätt kommer att integreras med campus Lundby. Satsningar görs så att man på bekvämt avstånd ska kunna ta sig till sina arbeten och området erbjuder allt som efterfrågas för de som både bor och arbetar i området.

Hur skulle du sälja in Lundby park för en potentiell köpare, med en mening?
— I Lundbypark finns boenden för dig som vill kombinera optimalt läge med ett kvalitativt och ansvarsfullt byggande i en framtid som minst sagt känns otroligt lovande!, säger Salinas.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: