12 april öppnar Lundbybadet igen – med könsneutralt omklädningsrum

Nyrenoverat badhus på Hisingen. Foto: GÖTEBORGS STAD

Hisingens största badhus har varit stängt för renovering sedan i augusti. Nu öppnar badet igen – i alla fall för de yngre. Dessutom finns numera ett könsneutralt omklädningsrum!

Renoveringen som pågått i drygt sju månader är färdig och den 12 april öppnar badet igen för skolsim, föreningsverksamhet och simskola för barn och unga. Läckande betong och nedgångna omklädningsrum har varit några av ombyggnadens fokusområden:

— Mycket av det som gjorts kommer dock inte vara synligt för besökaren, men i omklädningsrummen kommer du märka en stor skillnad, säger Jessica Karlsson Fridén som är enhetschef på Lundbybadet till Vårt Göteborg.

De flesta omklädningsrum har fått nya skåp, duschar samt bastu.

Könsneutralt omklädningsrum

Utöver det har väggar och golv renoverats – och ett nytt omklädningsrum skapats för de personer som inte vill byta om på damernas eller herrarnas. Något som badet säger att många besökare länge efterfrågat.

— Det kan till exempel användas av en kvinna i rullstol med en manlig assistent eller en person som varken identifierar sig som man eller kvinna. Tidigare har vi ordnat tillfälliga lösningar men nu finns det ett så kallat kombo−omklädningsrum för de som behöver. Vi hoppas att det gör att alla kan känna sig inkluderade och välkomna.

12 april 2021 drar alltså verksamheten igång för de unga, medan de vuxna får vänta tills pandemirestriktionerna lättar innan de får testa på det nyrenoverade badet vid Rambergsvallen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: