Får man vara naken i bastun på Lundbybadet?

Hur ska man bete sig när man tar ett bad på den kommunala badhallen? Får man ta kort där inne? Vara naken i bastun? Lämna av barnen och ta en fika? Här är informationsfilmerna som ska lära göteborgarna vett och etikett i stadens badhallar!

Lundbybadet har just nu stängt för renovering av hela badet. Badet stängde för allmänheten lördagen 29 augusti och renoveringen rör hela anläggningen.

För att anläggningen ska fungera de kommande åren så behöver de göra en större renovering som omfattar åtgärder på betong, ventilation och rörledningar. Den allra största delen av renoveringen är alltså sådana delar som inte kommer att synas så tydligt för Lundbybadets besökare när de öppnar igen.

Under tiden kan hisingsborna bada i Kärra simhall eller basta i Länsmansgårdens motionscentrum alternativt Tuvevallens motionscentrum. Självklart kan man även bada i andra kommunala badanläggningar än de på Hisingen, exempelvis Valhallabadet.

Filmer som lär göteborgarna vett och etikett

I väntan på att Lundbybadet är igång med verksamheten igen finns ett par informationsfilmer från Göteborgs stad – om sådant som hur man ska bete sig i bastun, ta ansvar för sina barn och hur man blir ”poolklar” före doppet.

Här kan du se filmerna:

Föräldaansvar i simhallen

Så gör du dig ”poolklar”

Vem gör rätt i bastun?

Fota och filma inte i simhallen!

Planerad öppning av Lundbybadet är till våren 2021

Redaktionen
tips@helahisingen.se