Annie Lööfs hyllning till Hisingsbolaget: ”Är med och leder utvecklingen”

Foto: SVERIGES RIKSDAG

I riksdagsårets första partiledardebatt hyllade Annie Lööf (C) Hisingsföretaget Heart Aerospace – som utvecklar elflygplan vid Säve gamla flygplats:
— Det gröna klimatsmarta flyget håller på att bli verklighet och ett svenskt företag är med och leder utvecklingen, säger hon i partiledardebatten.

Heart Aerospace, som ligger vid Säve gamla flygplats på Hisingen, är ledande i utvecklingen av nya elflygplan. Det här är någonting som hyllas av Centerpartiets partiledare Annie Lööf under onsdagens partiledardebatt:

— Så kan resultatet av tuffa, långsiktiga klimatmål med en tillväxtorienterad, ambitiös företagspolitik se ut. Så kan innovation, teknik och enskilda människors kraft göra skillnad, sa hon från talarstolen.

Bill Gates investerade i företaget

Hisingsföretaget har specialiserat sig på att producera hållbara flygplan. I somras beställde de amerikanska flygbolagen United Airlines och Mesa Air Group 200 flygplan från det svenska företaget. Även Bill Gates klimatfond Breakthrough Energy Ventures investerade i företaget.

— Jag kan inte tänka mig ett starkare samarbete för att främja vårt uppdrag att elektrifiera regionalflyget, sa då Anders Forslund, CEO Heart Aerospace, till Transportföretagen.

Foto: Centerpartiet.

”Finns ingen annan väg framåt”

Under riksdagsåret 2021-2022 års första partiledardebatt poängterade Annie Lööf betydelsen av en politik för att minska utsläpp, bland annat i flygbranschen, när hon tog ett positivt exempel från Hisingen:

— Ska vi klara att lösa den klimatkris som gjort sig smärtsamt påmind, då finns ingen annan väg framåt, säger hon i partiledardebatten.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: