Ännu fler bostäder ska byggas i Torslanda – kopplas till Volvos planerade batterifabrik

Bolaget Cernera köper nu ännu ett hus i Torslandas mest expansiva och föränderliga del Amhult. Volvos planerade batterifabrik ses som en av anledningarna till att fler bostäder behövs i området.
— Vi är redan etablerade i området och tror på en stark efterfrågan för bostäder här, säger Oskar Malmén som är VD på företaget.

Torslanda fortsätter att växa och förra året förvärvade Cernera Fastigheter, med huvudkontor i Borås, två stycken fastigheter i området Amhult.

— Fastigheterna ligger angränsande till varandra och förvärvet möjliggör större bostadsprojekt i området. Amhult är en av Torslandas mest expansiva stadsdelar. Det känns naturligt för oss att fortsätta vår storsatsning i attraktiva områden och med närheten till både havet och storstaden är detta verkligen ett sådant, sa då Martin Svärd, Vice VD på Cernera.

Cernera planerar att bygga 100 bostadsrätter där och de fastigheterna har nu fått positivt planbesked.

Finns en stark närliggande arbetsmarknad i och med Volvos planerade batterifabrik

Göteborgs stad planerar att fortsätta utveckla Amhult, som i dag är en blandning av bostadsområden, kommersiella ytor och butikskvarter med lättare industriområden. Det är just industriområdena som genomgår en stor förvandling och ska bli bostadsområden i framtiden.

Och nu har alltså bolaget Cernera förvärvat ytterligare en fastighet i området.

— Vi är redan etablerade i området och tror på en stark efterfrågan för bostäder här. Närheten till kommunikation såväl som till havet och golfbanor gör Amhult till ett attraktivt läge för hushåll både med och utan barn. Den planerade batterifabriken och den sedan tidigare etablerade transportindustrin skapar en stark närliggande arbetsmarknad, säger Oskar Malmén, VD på Cernera, i ett pressmeddelande.

Är i dag padel- och restaurangverksamhet

Fastigheten, som företaget nu köpt, heter Amhult 107:2 och har en markarea på 4 398 kvadratmeter. I dag består den av padel- och restaurangverksamhet. Byggnaden ligger nära befintliga bostäder i Amhult centrum och bedöms därför som en positiv del i områdets fortsatta utveckling.

Den långsiktiga planen från Göteborgs stad är att Torslanda ska byggas ihop till en stadsdel genom en förtätning av Amhult centrum och Torslanda Torg. På så sätt ska Torslanda få en mer koncentrerad kärna och bättre underlag för service och kollektivtrafik, något som Hela Hisingen skrivit om tidigare.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: