Därför står den ”mystiska” tanken vid vägen – och infarten är borta

Bilister som kör vid Minelundsvägen i Aröd har nog märkt att infarten till bensinstationen och biltvätten försvunnit. I stället står en står tank med orden ”Ich bin zwei tanks” på platsen – där infarten byggts igen.
— Infarten precis vid stationen är stängd av kommunen för att minska köerna på vägen utanför, säger Jeremy Knights, presskontakt på Ingo Fuel.

Det pågår mycket i Aröds-området på Hisingen i samband med byggandet av ”Framtidens Backaplan”. Det första spadtaget togs på torsdagen 19 maj vid Leråkersmotet – i det som ska bli första kvarteret i ”Framtidens Backaplan”.

— Stadsutvecklingen av Backaplan har man ju pratat om i tjugo års tid. Nu sker det på riktigt. Det tycker jag att vi ska visa göteborgarna, att nu äntligen får de sitt nya Backaplan – en helt ny stadsdel, sa då projektchefen Malin Lindhe.

Där tanken nu står fanns tidigare en infart till bensinstationen. Foto: Hela Hisingen.

Ska underlätta trafiksituationen – tidigare byggdes två rondeller bort

För att minska köerna på omkringliggande gator och för att underlätta vissa trafiksituationer, har man därför byggt om en del av vägarna. Sedan tidigare har två rondeller byggts bort vid Backavägen – något som kanske överrumplade en del bilister som är vana att köra förbi.

— Backavägen behöver byggas om för att matcha kommande stadsutveckling av hela Backaplansområdet, sa Anders Sahlberg, pressansvarig på Trafikkontoret i Göteborgs stad, när rondellerna byggdes bort.

Och nu har alltså även infarten vid Minelundsvägen ändrats. Där man tidigare kunde ta av till bensinstationen Ingo, Sibylla och biltvätten mitt emot – har infarten byggts bort. I stället finns nu infarten där Peugeots tidigare parkering låg.

— Infarten precis vid stationen är stängd av kommunen för att minska köerna (flödet) på vägen utanför, man får köra in via rondellen längre fram och köra till INGO stationen, säger Jeremy Knights, presskontakt på Ingo Fuel.

Den nya infarten är nu i den tredje avfarten i rondellen på Minelundsvägen. Foto: Hela Hisingen.

Är inget konstverk – Ska inom tid ”grävas ner”

Samtidigt har man satt upp en stor tank med orden ”Ich bin zwei tanks” – tyska för jag är två tankar. Men det är inget konstverk, utan helt enkelt en vanlig oljeavskiljare:

— Tanken med ”ich bin zwei tank” är vår nya oljeavskiljare som inom tid ska installeras och grävas ner på stationen, säger Jeremy Knights.

Som Hela Hisingen har berättat om tidigare är tanken med ”Framtidens Backaplan” att tät stadsbebyggelse ska växa fram i området som sträcker sig från Kvillestaden i söder, östra Kvilebäcken i väster, Aröd i norr och Brunnsbo i öster. Stadsbyggnadskontorets grundplan omfattar förskola, kulturhus och ungefär 2 200 lägenheter.

”Ich bin zwei tank är vår nya oljeavskiljare”, säger Ingos presskontakt Jeremy Knights. Foto: Hela Hisingen.
Tanken vid Minelundsvägen. Foto: Hela Hisingen.
Ombyggnaderna är en del av det långsiktiga projektet ”Framtidens Backaplan”. Foto: Hela Hisingen.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: