De ska rädda överblivet och reklamerat gods på Hisingen – ger produkter med skavanker en andra chans

Saker som blivit skadade i bränder, av vattenläckor eller transport ska få en andra chans. Företaget SOPEN, som nu flyttar in på Hisingen, ska ta tillvara på varje skruv.
— Vi har ett cirkulärt och miljömässigt tänk och tillsammans med våra kunder hjälps vi åt att ta vara på resurser smartare, säger Jenny Andersson, vice vd på SOPEN.

Företaget SOPEN, Skade- och Partiförsäljning AB, tar hand om möbler som på olika sätt är skadade. Nu har de fått en ny lokal på Importgatan 10 i Hisings Backa.

— Det känns riktigt roligt och givande att kunna erbjuda en lokal till verksamheten och samtidigt kunna vara med och bidra till att minska miljöpåverkan, säger Camilla Berglund, uthyrningsansvarig på Svenska Hus i Göteborg, i ett pressmeddelande.

”Läget är centralt och lättillgängligt”

Lokalen kommer att användas som både lager och kontor. Här ska företaget, som samarbetar med både företag och myndigheter, ta tillvara på ”slitna” möbler.

— Vi har ett cirkulärt och miljömässigt tänk och tillsammans med våra kunder hjälps vi åt att ta vara på resurser smartare. Med vår nya lageretablering minskar vi miljöpåverkan då flertalet av våra leverantörer ligger väldigt nära, vilket vi är mycket glada över. Dessutom är läget centralt och lättillgängligt, säger Jenny Andersson, vice vd på SOPEN, Skade- och Partiförsäljning AB, i ett pressmeddelande.

Affärsplanen går ut på att sälja vidare ”allt från minsta skruv till designmöbler med målet om att ta vara på jordens resurser” enligt SOPEN själva. Och de kommer att ta emot överblivna saker eller varor som blivit skadade i transporten, av en vattenläckan eller en brand.

— Vi är stolta och glada över att vi kan erbjuda vår nya hyresgäst lokaler utifrån deras verksamhet och behov. Jag hoppas att SOP kommer att trivas väl hos oss, säger Camilla Berglund.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: