”Fight club” på Hisingen tvingar kommunen att stänga stort P-hus

Nyligen skickade Parkering Göteborg ut ett mejl till företagen som är deras kunder i Lindholmen – med beskedet om att stora RE-garaget i Götaverkens område stängs. Orsaken? Organiserade slagsmål genomfördes inne i det öppna garaget nere i hamnen…

”Tyvärr behöver vi stänga RE-garaget med omedelbar verkan då det förekommit organiserade slagsmål i garaget”, skrev Parkering Göteborg i mejlet.

Enligt Parkering Göteborg har dessa illegala organiserade slagsmål samlat många människor i garaget och därmed ”orsakar en otrygg miljö för våra besökare och hyresgäster i området”. Filmen ”Fight Club” med Brad Pitt och Edward Norton i huvudrollerna gjorde fenomenet känt utanför dessa kretsar.

Enligt uppgifter till HelaHisingen.se är det personal till de företag som har parkeringar i det stora varvshuset – som gjorts om till P-hus – som upptäckt slagsmålen. Människor som jobbat kväll och natt har gått till P-huset för att köra hem efter jobbet och då sprungit på en folkmassa som deltagit i och tittat på medan organiserade slagsmål genomförts.

Brevet som Parkering Göteborg skickade ut till företagen omkring Lindholmen.

”Har en dialog med polisen”

Både Parkering Göteborg och fastighetsägaren ser allvarligt på händelserna och meddelar att de ”har en dialog med polisen” och att stänga garaget ”är en del i vårt trygghetsarbete”.

Till en början kommer RE-garaget i Götaverken cityvarvets gamla varvsområde i Lindholmens att stängas under dygnets alla timmar, men Parkering Göteborg tittar på kommande lösningar som de ska återkommer kring.

Du som brukar parkera i garaget kan stå på en av de andra parkeringsplatserna i området, meddelar Parkering Göteborg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: