Första bilderna: Det här är framtidens skola på Hisingen

Nu tas första spadtaget för ombyggnaden av Ryaskolan på Hisingen. Bland annat kommer man att förse taket med solceller och utöka matsalen.

Tidigare har man rivit en byggnad på Ryaskolan i Södra Biskopsgården. Och nu är det dags för det första spadtaget på den platsen — där en skolbyggnad som kallas för ”Hus G” ska byggas. Projektet pågår i flera etapper och har som mål ”Tillsammans för trygghet och lärande”.

Så här ska ”Hus G” se ut när det är klart. Foto: Göteborgs stad.

Här ska 800 portioner mat kunna lagas

Den nya byggnaden kommer inhysa ett nytt kök, där 800 portioner ska kunna tillagas. Intilliggande matsal ska finnas på första plan. På den andra våningen kommer det att finnas lärararbetsplatser, grupprum samt lokal för skolvärd. Taket på ”Hus G” kommer att förses med solceller. Tanken är att det ska producera el för hela skolans belysning.

Planritning för ”Hus G” i Biskopsgården. Foto: Göteborgs stad.

Klart våren 2023

Samtliga skolbyggnader kommer även anpassas för att hålla undervisningen ämnesvis. Byggnaden av ”Hus G” beräknas vara klart under våren 2023.
— Framtidsvisionen är att Ryaskolan ska bli en fyrparallellig F-6-skola för ca 760 elever, en utökning från dagens ca 600 elever, skriver Göteborgs stad i ett pressmeddelande.

Så ska toaletterna se ut på Ryaskolan. Foto: Göteborgs stad.
Planritningen för korridorerna. Foto: Göteborgs stad.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: