Här är bankjättens storsatsning vid Karlatornet – flyttar in andra kvartalet 2024

Sedan tidigare är det känt att Petter Stordalen ska öppna hotell och ett brittiskt eventbolag köper ett penthouse i skyskrapan. Nu har nästa stora varumärke gjort klart med flytt till Karlatornet. Andra kvartalet 2024 flyttar Handelsbanken in som hyresgäst!

Sernekes och Balders joint venture-bolag för Karlatornet har nyligen ingått ett femårigt avtal med Handelsbanken, som kommer att hyra cirka 1 100 kvadratmeter i en av de så kallade podiebyggnaderna vid Karlatornet. Podiebyggnaderna är två mindre hus som byggts i direkt anslutning till Karlatornets huvudentré.

— Vi är väldigt glada att kunna välkomna Handelsbanken till Karlastaden och Karlatornet! Det är mycket positivt att en så stor och viktig aktör ser potentialen i den framväxande stadsdelen och i och med det ökar attraktiviteten för området ännu mer, säger Ola Serneke, VD för Serneke Invest i ett pressmeddelande.

Handelsbanken ser fram emot att etablera sig i det expansiva och dynamiska området som växer fram i Karlastaden, understryker Mikael Romert som är Handelsbankens länschef i Storgöteborg:

— Mötesplatser och personliga möten i toppklass, som utgår från våra kunders behov är en grundläggande del av Handelsbankens idé. Vi har kontor i hela Sverige, nära våra kunder. Karlatornet är en perfekt utgångspunkt för vår ambition att vara en naturlig del av våra kunders vardag och lokalsamhället i den dynamiska stadsdelen Karlastaden.

Banken blir granne med Stordalens nya hotell

Kontorsdelen i den så kallade podiebyggnaden i anslutning till Karlatornet omfattar totalt cirka
7 000 kvadratmeter och består av 10 våningar. Karlatornets andra podiebyggnad utgörs av en 15 våningar hög hotelldel (i mitten av bilden nedan).

Clarion Hotel Karlatornet, som Petter Stordalens hotell i byggnaden ska heta, väntas ha 300 rum i byggnaden samt de bästa sviterna ska ligga på våning 58 i själva skyskrapan. Konferenskapaciteten för hotellet förväntas bli ungefär 2000 kvadratmeter, med en maxkapacitet på drygt 500 personer.

De två ”podiebyggnaderna” öster om Karlatornet syns till vänster här. I övre vänstra hörnet syns den byggnad där Handelsbanken i dag har sina kontor i Lindholmen. Foto: SERNEKE

— Det finns de som tror att the sky’s the limit. Det är fel! Detta kommer bli tydligt för gästerna på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer tro att de hamnat i nirvana när de tittar ut från takrestaurangen. Det här blir episkt, sa Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen om projektet när det avslöjades för ett par år sedan.

I dag har Handelsbanken kontor på Lindholmsallén 34 i samma byggnad där Lindholmen Science Parks p-hus ligger. Preliminär inflyttning till andra sidan allén och de nya lokalerna beräknas ske under det andra kvartalet 2024, enligt Serneke.

Utöver de profiler som avslöjats som nya ägare av lägenheter i Karlatornet och de företag som ska etablera sig där har även en rad olika bolag gjort klart med flytt till Karlastaden-området i Lindholmen framöver. Exempelvis gymkedjan STC som ska öppna en 1 500 kvadratmeter stor ”premiumklubb” i kvarteret Capella, bara 100 meter från Karlatornet samt Medtanken Group som ska öppna vårdlokaler i området.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: