Här är nya krogsatsningen vid hamnen på Hisingen ”Fullständiga rättigheter”

Nu kommer ytterligare en ny restaurangsatsning till Hisingen. En turkisk grillrestaurang med fullständiga rättigheter ska slå upp portarna inom kort.
— Ett roligt tillskott som gör att utbudet av mat på Lindholmen växer, säger Kicki Grönlund, License Manager från fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, till Lindholmshamnen.

Området kring Götaverksgatan i Lindholmen fortsätter att växa och allt fler butiker och restauranger börjar öppna i området. Sedan tidigare flyttade juicebaren JOS in i området, något som Hela Hisingen skrivit om tidigare. JOS, som nu har slagit upp portarna, serverar bland annat Poké Bowls, sallader samt smoothies och juicer. 

— Vi valde att öppna på Hisingen av anledning att nå ut till fler, våra två andra ställen ligger nära varandra i centrala stan så det kändes rätt att bredda arean lite, har ägaren Rebecca Haddadian tidigare sagt till Hela Hisingen.

Här byggs det om i den största lokalen som ska bli den nya turkiska grillrestaurangen med fullständiga rättigheter. Foto: Hela Hisingen.
Andra sidan av lokalen där den nya grillrestaurangen ska öppna. Foto: Hela Hisingen.

Andra restaurangen som öppnar på kort tid i Lindholmen

Sedan tidigare har restaurangen Benne Pastabar flyttat hit och planerar att slå upp portarna i mars.

— Lindholmen är ett fantastiskt trevligt område med en härlig atmosfär där mycket håller på att hända just nu. Vi älskar Hisingen och vill vara med på utvecklingen, sa James Sockander, driftchef på Benne Pastabar inför flytten.

Och nu är det alltså dags för nästa krogsatsning: En turkisk grillrestaurang, som kommer att ha öppet både på lunchen och kvällen samt ha fullständiga rättigheter. 

— Målet är att man inte ska behöva ta sig någon annanstans för att äta en god lunch eller för en trevlig afterwork. Vår uppgift är att skapa ett bra och blandat utbud som uppfyller de önskemål och behov som finns, säger Kicki Grönlund, License Manager från fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, till Lindholmshamnen.

Visionsbild över området kring Götaverksgatan. Foto: Atrium Ljungberg.

Visionen om ett ”nytt” Götaverken – där allt finns på tillgängligt avstånd

Den nya turkiska grillrestaurangen kommer att öppna i den större lokalen i kvarteret Blankas bottenvåningar kring Götaverksgatan. Namnet är dock inte fastställt ännu.

— Ett roligt tillskott som gör att utbudet av mat på Lindholmen växer, säger Kicki Grönlund till Lindholmshamnen.

Visionen för hela området kring Götaverksgatan är att skapa ”Hisingens nya restaurangstråk” med After Work, kulturevenemang och mötesplatser.

— Utvecklingen kommer att ske i takt med att området berikas med allt fler bostäder, men vi vill också att de som arbetar här ska vilja hänga kvar efter jobbet samt att stadens invånare och besökare ska lockas till platsen som en destination i sig, har Josefin Henriksson, affärsutvecklare på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, tidigare sagt till Hela Hisingen.

Nya grillkrogen, som ännu inte har ett namn, kommer att vara till vänster ut mot hamnen. Benne Pastabar, som planerar att öppna i mars, är längst till höger in mot Götaverksgatan och har den nya parken mittemot. Foto: Hela Hisingen.
Den nya restaurangen får läge mot söder och väster så en uteservering här blir en solig samlingsplats på vår- och sommarhalvåret. Foto: Hela Hisingen.

Sedan tidigare har butiken Mockligt och PT:n Mandyfit flyttat in i kvarteret

Atrium Ljungberg äger fastigheten i kvarteret Blanka och tidigare har det varit byggnadens bottenplan som fyllts på med verksamheter.

— Götaverken är en viktig del av Göteborgs historia och målet är att förvalta platsens själ och identitet genom att tillvarata områdets unika kvaliteter, har Josefin Henriksson tidigare sagt till Hela Hisingen.

Här har klädbutiken Mockligt, som säljer herr- och damkläder från varumärken som Vila, Saddler och Pieces, slagit upp portarna. Även Mandyfit som erbjuder Personlig Träning online samt kostrådgivning har flyttat in till området.

Götaverksgatan där Jos, Mockligt och Mandyfitness nu har öppnat. Foto: Hela Hisingen.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: