Här öppnar Hisingens nya klädbutik – ”Mycket håller på att hända”

Ännu fler verksamheter planerar att öppna i Lindholmen. Efter nyheterna om att juicebaren JOS och krogen Pasta Benne flyttar till området, kommer nu även en klädbutik.
— Affären Mockligt kommer dit, säger Josefin Henriksson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Den senaste tiden öppnar allt fler verksamheter i närheten av Götaverksgatan på Lindholmen. Juicebaren JOS har slagit upp portarna och restaurangen Pasta Benne har flyttat hit.

— Lindholmen är ett fantastiskt trevligt område med en härlig atmosfär där mycket håller på att hända just nu. Vi älskar Hisingen och vill vara med på utvecklingen, sa James Sockander, driftchef på Pasta Benne inför flytten.

Ska göra området mer levande – ”Målet är att förvalta platsens själ och identitet”

Atrium Ljungberg äger fastigheten i kvarteret Blanka och tidigare har det varit byggnadens bottenplan som fyllts på med verksamheter.

— Götaverken är en viktig del av Göteborgs historia och målet är att förvalta platsens själ och identitet genom att tillvarata områdets unika kvaliteter, har Josefin Henriksson, affärsutvecklare på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, tidigare sagt till Hela Hisingen.

Och nu är det alltså dags för öppnandet av även en klädbutik i området – ”Mockligt”. Ordet kommer från ett Göteborgskt slangord för ”smidigt” eller ”praktiskt”. I nuläget finns det dock inte så mycket mer information än att det är just en klädbutik som ska flytta hit. Och framöver hoppas Atrium Ljungberg på att ännu fler verksamheter ska öppna:

— Vi vill ha butiker, service och matställen som gör det mer levande, säger Josefin Henriksson.

Fler verksamheter på gång – ska bli Hisingens nya mötesplats

Visionen för hela området kring Götaverksgatan är att skapa ”Hisingens nya restaurangstråk” med After Work, kulturevenemang och mötesplatser.

— Utvecklingen kommer att ske i takt med att området berikas med allt fler bostäder, men vi vill också att de som arbetar här ska vilja hänga kvar efter jobbet samt att stadens invånare och besökare ska lockas till platsen som en destination i sig, har Josefin Henriksson tidigare sagt.

Även tränings- och hälsocoachen Mandy Fit kommer att flytta in i samma område inom kort.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: