Här har boende för hemlösa öppnat – flytande vid Norra Älvstranden

Sedan 1865 har Göteborg haft Betelskepp för behövande i Göteborgs hamn. Nu har det nuvarande Betelskeppet flyttat till Lindholmen:
— Betelskeppet är ett drogfritt boende för hemlösa män som av lika anledningar hamnat i en akut situation i livet, säger Bernt Ljungqvist som är verksamhetsansvarig till Älvstranden utveckling.

På gamla cityvarvets området vid Södra Stapelkajen på Lindholmen har en ny hyresgäst flyttat in. Eller snarare lagt till, då det är Betelskeppet som nyligen anlöpte kajen och som därmed har fått en ny hemmahamn.

— Det är föreningen Linnéahuset som de senaste 35 åren drivit verksamheten men det har faktiskt funnits ett Betelskepp för behövande i Göteborgs hamn sedan 1865, säger Bernt Ljungqvist som är verksamhetsansvarig för Betelskeppet till Älvstranden utveckling.

Med 44 hytter och full utrustning med allt som kan behövas som kök, duschar, toaletter, tvättstuga, matsal och sällskapsytor skapar ett hem för dem som inte har något. Sedan 1991 har Betelskeppet legat vid Gullbergskajen – men på grund av olika anledningar behövde de nu hitta en ny hemmahamn.

”Många turer kring en ny kajplats”

— Det har varit många turer kring en ny kajplats för oss och jag är mycket tacksam och glad att det äntligen löst sig. Vi är så nöjda med vår nya placering på Lindholmen. Älvstranden Utveckling har varit toppen och jag kan bara ge dem beröm. Vi har haft ett väldigt smidigt samarbete inför vår flytt, säger Bernt Ljungqvist.

Arbetet med att hitta en ny plats till Betelskeppet har pågått ett tag hos Älvstranden Utveckling och Torgny Tennby som är teknisk förvaltare är glad att arbetet nu går i hamn.

— Det är jättekul att Betelskeppet nu anlöpt på södra Stapelkajen. Det kommer ge lite mer liv och rörelse men också mer trygghet kring kajen vilket är bra för hela området, säger han.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: