Här kan du kasta farligt avfall och elektronik – även om du inte har bil

Nu är den här igen – söndagen 29 augusti startar återvinningspråmen. Samla ihop ditt grovavfall och ta dig till en av kajplatserna.
Pråmen underlättar återvinningen för göteborgare som bor centralt och minskar behovet av bil, säger Peter Årnes, avfallsstrateg på Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.

Den avlastar även återvinningscentralen i Högsbo där det ofta är långa köer.Återvinningspråmen tar emot i stort sett allt det som en vanlig återvinningscentral tar emot: brännbart och obrännbart grovavfall, farligt avfall och elektronik. Den tar också saker för återbruk i samarbete med Björkåfrihet, berättar Göteborgs stad i ett pressmeddelande.

Eftersom lastkapaciteten är begränsad kan man inte lämna vitvaror, jordmassor och trädgårdsavfall. Man kan inte heller lämna förpackningar och tidningar. Däremot får man göra hur många besök man vill och det behövs inget ÅVC-kort.

— Angående Corona och smittspridning kommer vi att ha personal på plats som ser till att det inte blir för många besökare samtidigt på pråmen. Vi uppmanar också alla att ta ansvar och hålla avstånd, säger Peter Årnes.

Lägger till vid fyra kajer – varav två på Hisingen

Återvinningspråmen kommer lägga till vid fyra kajer varje vår och höst: Eriksbergstorget, Sannegårdshamnen, Stigbergskajen (mot Fiskhamnen) och Skeppsbron. Avfallet fraktas sedan uppför älven till Marieholm där det lastas av. Den flytande återvinningscentralen började som ett projekt hösten 2019. Göteborgarna uppskattade tjänsten och pråmen kör varje vår och höst tills vidare.

Mer info och tidtabell går att finna på: goteborg.se/atervinningspramen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: