Här öppnar Hisingens senaste snabbmathak

Pizzerian blev till grillkrog som förvandlades till ett falafelhak – som aldrig ens hann öppna. Nu får centrala Hisingens kanske mest ombytliga restauranglokal ännu ett nytt koncept!

I lokalen på Myntplatsen, där Myntgatan och Hisingsgatan möts i Brämaregården, har flera pizzerior och kebabhak huserat genom åren. Många känner nog till den som lokalen där pizzeria Crown låg och som fi början av 2018 förvandlades till Aladdin mixed food.

Det nya konceptet försökte bland annat försökte ge Kvilleborna friterad kyckling av KFC-stil och andra lite mer varierade snabbmatsrätter, men redan före pandemin – efter ungefär ett års försök att slå igenom – gav man upp och stängde.

Skulle bli falafelhak – men öppnade aldrig

Sedan kom nästa satsning, mitt under ”brinnande” pandemi. Den här gången skulle de nya ägarna öppna upp en falafelrestaurang och hängde både upp nya skyltar och förändrade inredningen. Fokus skulle bli på kvalitetsfalafel och inte kebab som de flesta andra liknande restauranger har.

Men tyvärr han man aldrig lansera det här konceptet innan nästa våg av pandemin svepte över Sverige. I stället har lokalen stått tom i flera månader i väntan på nästa projekt – som nu flyttar in.

Den nya snabbmatsrestaurangen på platsen heter Escale och har satt upp bilder på mat som ger intrycket av att restaurangen får en inriktning likt en kebaberia, med mellanöstern-känsla på sitt matutbud. Det är oklart om de även kommer att servera pizza hos franskklingande Escale.

HelaHisingen.se söker Escale och vi återkommer med mer info.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: