Hårdrocksfesten i Eriksberg hyllar Metaltown – vill starta trend: ”Ska visa att Göteborg är hårdrock”

Göteborgs största hårdrocksfestival Metaltown skulle göra comeback på Bananpiren – men då slog pandemin till och stoppade planerna. Nu statsar teamet på Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen i stället på en egen hårdrocksfest i väntan på att festivalen återuppstår: Gothenburg hall of metal.
— Den här stan är ju hårdrocks- och metalhuvudstaden så vi vill skapa ett riktig coolt och unikt event, säger hotelldirektören Ina Aganovic.

Lördag 14 oktober 2023 är det premiär för Hall of metal i Eriksbergshallen. Då ska ett rejält hårdrocksmaraton rivas av, något arrangörerna själva hoppas ska bli ”en episk kväll i Sveriges främsta metalstad”.

— Vi kör från 16:00 till 01:00 så förbered er på en rå och intensiv musikupplevelse, säger Ina Aganovic hos Quality Hotel 11, som driver Eriksbergshallen där endagsfestivalen genomförs.

De har ingenting att göra med Metaltown – men har fått mycket feedback på att Göteborg saknar hårdrocks/metal-events sedan den stora festivalen blev nedlagd. Mellan 2004 och 2013 arrangerades Metaltown årligen i Göteborg, med de sex första åren på Bananpiren i Frihamnen.

Därefter blev det en omgång på nattklubben Trädgårn och så fanns det långt gångna planer på att starta upp festivalen igen, men pandemin stoppade detta. Sedan dess har en återkommande debatt förts i sociala medier och på diverse forum om behovet av ett stort metal-event eller en hårdrocksfestival i Göteborg, något som Quality Hotel 11 noterat och nu försöker åtgärda…

— Vi hoppas skapa något riktigt coolt som dessutom känns bra och rätt för stans musikälskare! Man får inte glömma att det finns en oerhört stor publik som inte lyssnar på Håkan och Laleh. Hall of Metal i Eriksbergshallen skulle kunna bli ett komplement till Metaltown om de återvänder en dag! Ett inomhusevent på hösten eller vintern balanserar rätt bra med ett somrigt Metaltown, så att alla hårdrockare i Göteborgsområdet ska slippa vänta ett helt år innan de får gå på festival med sin musik!, säger Ina Aganovic.

Lokala metalstjärnorna i Dead by april och Lillasyster i premiären

I premiären av Gothenburg Hall of Metal blir det ”bara” en dag med konserter – men så väljer de att köra en hel eftermiddag, kväll och en bit in på natten. Under de nio planerade hårdrockstimmarna ska sju band och artister spela:

  • Dead by april – Metalcoreband från Göteborg
  • Corroded – Hårdrocksband från Ånge
  • Eyes wide open – Modern metal från Karlstad
  • Lillasyster – Metal/Hardcore punk-band från Göteborg
  • Scarlet – Svensk metalduo
  • Nicke Borg – Svensk sångare och gitarrist från Nässjö
  • Jay Smith – Svensk sångare och gitarrist från Helsingborg

Om arrangörerna märker av ett intresse för konceptet är tanken att festivalen Hall of Metal ska kunna bli återkommande.

— Det är bra tryck på biljettförsäljningen till på lördag så det känns som vi har något riktigt kul på gång med detta! Eriksbergshallen är så mycket mer än en mässhall och vi vill fylla hallen med en mängd olika typer av arrangemang och events för att visa göteborgarna hur jäkla mäktig vår hall är, säger Ina Aganovic som hoppas många nya besökare ska ”upptäcka” Eriksbergshallen på lördag:

— Vi har något unikt och krispigt här som som passar som gjutet för just en metalfest så nu får vi visa hela landet att Göteborg är hårdrock, säger hon.

Läs här för mer information och biljetter till helgens metalfest i Eriksberg!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: