Hisingens första riktiga stand up comedy-klubb sålde slut premiärkvällen med Magnus Betnér: ”Stor scen”

Foto: Pressbild/David Lagerlöf, Nordic Choice Hotels, Pressbild/Peter Nilsson

Även om en del uteställen försökt med stand up comedy vid enskilda tillfällen har Hisingen saknat en riktig scen för ståuppkomik. Tills nu, när ”Änna go standup” startar klubb på teatern hos Quality Hotel 11 i Eriksberg.
— Det kommer bli häftig upplevelse för alla, säger komikern och arrangören Martin Johansson.

Första ståuppkvällen i Eriksberg är en speciell tillställning när Henrik Nyblom och stand up-superstjärnan Magnus Betnér testar sin nya föreställning ”Puss & Kram” med en så kallad provföreställning hos Quality Hotel 11.

— Sen övergår vi till ett mer traditionellt klubbkoncept med komikerna Hasse Brontén, Isak Jansson, Elina Du Rietz den 27/10 2022 och Fredrik Andersson, Johanna Wagrell, Kadir Meral den 17/11 2022. Jag är kvällens konferencier och lotsar publiken genom showen, berättar Martin Johansson.

Hotelldirektören Ina Aganovic har tidigare berättat för HelaHisingen.se om ambitionen att skapa en mötesplats som får fler Hisingsbor att stanna på ön – när de ska umgås, på event eller i det här fallet skratta så att de får ont i magen.

— Vi har ju fantastiska lokaler i en häftig och unik varvsmiljö, en egen teatersalong exempelvis som många göteborgare inte ens känner till, det vill vi givetvis visa upp. Sedan vill vi självklart öppna upp våra lokaler, göra de mer tillgängliga för en allmän publik, skapa en naturlig mötesplats i Eriksberg framför allt. Det bor ju ändå 165 000  invånare på Hisingen varav cirka 20 000 inom gångavstånd till hotellet – vi vill skapa och utveckla lokala aktiviteter på den här sidan älven och förhoppningsvis är det även en och annan som tar den jättesnabba färjan över för en rolig kväll i höst!, säger hon nu.

Ina Aganovic, hotelldirektör på Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen i Eriksberg. Foto: NORDIC CHOICE HOTELS

”Nu får vi komiker möjligheten att stå en på stor scen”

Martin Johansson driver ett större antal ståuppklubbar i Göteborgsområdet – men är riktigt förväntansfull inför att ta klivet in på teatern i anslutning till lobbyn hos Quality Hotel 11:
— Det kommer bli häftig upplevelse för alla. Som standupkomiker är jag mest van med att stå på en liten scen i en restaurangmiljö. Nu får vi komiker möjligheten att stå en på stor scen och publiken kommer att få njuta av underhållningen i mjuka sköna fåtöljer i en teater som rymmer cirka 200 platser, säger han.
 
Varför blev det Quality Hotel 11 för den nya ”klubben”? 
— Det finns redan många standupklubbar på andra sidan älven och jag tror inte att det arrangerats standup i Eriksberg på väldigt länge med just dom här fina förutsättningarna. Jag är oerhört glad över att Ina ville satsa på mig och min klubb, säger Martin Johansson.

Komikern och klubbarrangören Martin Johansson Foto: Pressbild/Peter Nilsson

Om klubben blir en succé kan det bli ett stående inslag hos Quality Hotel 11 framöver, vilket kan öppna för att ännu fler humorprofiler kan komma att stå på scenen i Eriksberg…

—  Som klubbvärd bokar jag komiker från hela landet som jag har uppträtt med genom alla åren. Sen samordnar jag eventen tillsammans med Ina med ambition att både publiken och komikerna ska få en fantastisk upplevelse. Förhoppningsvis blir klubben populär och då hoppas jag att få bjuda på en stark bredd av grymma komiker, säger Martin Johansson.

Biljetter till ståuppkvällarna med ”Änna go standup” hos Quality Hotel 11 finns att köpa hos Tickster.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: