Hisingsbolaget Gottes har sålts: ”Är en institution på västkusten”

— Genom förvärvet av välrenommerade Gottes i Göteborg tar vi nu steget in i Skandinaviens viktigaste logistikcentrum, säger Staffan Lindewald, VD för Malte Månson Holding.
Bolaget har köpt upp Gottes lastbilsverkstad i Hisings Backa som de nu ska driva vidare.

”Gottes lastbilsverkstad är en institution på västkusten, med perfekt läge efter E6 i Hisings Backa. Företaget bildades redan 1923 och har hela tiden varit synonymt med personlig service, tillgänglighet och kvalitet. Sedan 22 år tillbaka har entreprenören Michael Larsson och hans fru varit ägare”, skriver Malte Månson Holding i ett pressmeddelande.

— Jag är både stolt och glad över att vi nu kommer på plats, speciellt i samarbetet med Gottes och den spetskompetens som finns där, säger Staffan Lindewald.

Michael Larsson har arbetat på Gottes sedan slutet av 1980-talet och ser nu fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med Malte Månson, som på senare tid verkligen flyttat fram sina positioner på marknaden.

— Det känns bra att sälja till Malte Månson. Vi kommer att tillhöra Malte-familjen, men ska givetvis fortsätta dra stor nytta av Gottes, eftersom varumärket är så starkt och inarbetat på vår hemmamarknad. Vi är kända som en kvalitativ och personlig lastbilsverkstad med hög kundnöjdhet för alla märken och med auktorisation för DAF”.

Till vänster, Staffan Lindewald, VD Malte Månson Holding. I mitten, Michael Larsson, VD för Gottes och till höger, Magnus Åbjörnsson CFO, Malte Månson.

”Med vinden i ryggen”

Malte Månsson har jobbat mot att bli Sveriges största oberoende verkstadskedja för lastbilar och bolaget tycker att det arbetet har givit gott resultat.

— Under årets nio första månader uppgick den organiska tillväxten för hela kedjan till 17 procent. Räknar vi in förvärven stiger siffran till nästan 30 procent. Samtidigt redovisar vi en markant förbättring av lönsamheten, vilket innebär att Malte Månson i dag är ett tydligt lönsamt företag, , säger Staffan Lindewald.

— Med vinden i ryggen avser vi att fortsätta expandera. På kort tid har vi etablerat oss i Stockholm och Göteborg med sammanlagt tre anläggningar – något som våra kunder verkligen uppskattat, säger VD:n i pressmeddelandet.

Gottes bilverkstad ligger på Importgatan i Backa Industriområde i norra delen av Hisings Backa.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: