Nya varningen för trafikstopp på E6 – ”Räkna med långa köer”

Från 12 oktober återupptas sprängningarna på E6 i höjd med Kallebäcksmotet. Därför varnar Trafikverket för stor trafikpåverkan lunchtid varje vardag.
— Räkna med köer och längre restid, skriver de.

Väster om E6, vid Kallebäcksmotet, pågår byggandet av den södra tunnelmynningen för Västlänken. I samband med det, påbörjades under sommaren sprängningar vid motet under vardagar strax före lunch, något som Hela Hisingen skrivit om tidigare.

Det stoppade trafiken i båda riktningar på E6, även om trafikpåverkan blev mindre än man först befarat. Sprängningarna fick dock avbrytas eftersom man behövde förstärka stödkonstruktionen för schaktet. Men nu på tisdag 12 oktober kommer de återupptas.

”Sprängningarna sker – precis som tidigare – vardagar mellan klockan 11.20 och 11.40 i höjd med Kallebäcksmotet och trafiken på E6 stoppas i båda riktningar”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Långa köer – även bussarna till flygplatsen påverkas

Trafikverket varnar därför på nytt att arbetet kan leda till långa köer, från Tingstadstunneln i norr ner till Lackarebäcksmotet i söder.

LÄS MER: Varningen: Här väntas trafikkaos varje vardag “Minst ett halvår framåt”

”Köerna kan i värsta fall bestå i 15-20 minuter efter det att trafiken har släppts på. Trafikanter kan hålla koll på det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen” skriver Trafikverket.

Även väg 40 i riktning mot Borås påverkas, eftersom de två påfarterna i Kallebäcksmotet från E6 till väg 40 stängs av. Det kommer även beröra bussarna från Göteborg till Borås, Mölnlycke samt Landvetter och flygbussarna mot Landvetter flygplats.

LÄS MER: Trafikkaos och köer väntar omkring Tingstadstunneln – “Stora störningar”

Sprängningarna kommer att pågå fram till april 2022, eftersom man kontinuerligt måste pausa för att förstärka schaktet. Anledningen till att sprängningarna sker dagtid trots att det är mycket trafik på vägarna, är att de måste inspekteras efteråt – vilket kräver dagsljus, skriver Trafikverket.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: