Här jagar Anton miljonen i Postkodmiljonärens ”Heta stolen”

Postkodmiljonären 2021 Stjärnpanelen pgm 2101-2113

Han valde tre livlinor och fick därmed två säkerhetsnivåer, vid fråga fem på 10 000 kronor och fråga tio 100 000 kronor. Anton Abrahamsson, 49, tog sig upp till fråga sju i Postkodmiljonären och säkrade 30 000 kronor. Till avsnitt två bänkade sig många elever på Hisingen för att se om deras förra mattelärare kunde gå hela vägen till miljonen…

Till vardags undervisar Anton Abrahamsson i SO-ämnen och matte. Förut jobbade han på Santosskolan på Lindholmen och Glöstorpsskolan i Tuve – nu är han på Schillerska gymnasiet i centrum. Anton bor på Hönö utanför Torslanda och chansen att tävla i Postkodmiljonären kom av en slump:

— På bokmässan 2019 hade Postkodmiljonären en monter. Där gjorde jag ett test på ett antal frågor och fick ett bra resultat. Sen dröjde det ända till november 2020 innan de hörde av sig och ville ha med mig, säger han till HelaHisingen.se.

När han inte svarar på svåra frågor på tv brukar han ta en promenad med familjen, hustrun Birgitta som var med i studion och två tonårsbarn, i Hisingsparken eller besöker någon av många vänner och bekanta runt om på Hisingen.

Grym inledning i förra helgens program

När Anton var med i det populära TV4-programmet förra helgen gick det som en dans. Första frågan var om varuhuset Åhléns, andra om landets största insjöar, tredje om kyrkotermer (rätt svar inte ”läppstift” utan ”ärkestift”…) före det blev dags för reklampaus.

Anton säger att han var mer nervös än det verkade för den som såg honom i TV-soffan – men det är svårt att tro. Med snabbhet och säkerhet dundrade Anders vidare med fråga fyra – med en uträkning i hans specialämne matematik.

Själv tror Anton att jobbet som lärare är en av hans styrkor:

— Jag tror att jag håller hjärnan i trim av att jobba med unga människor och lära dem nya saker, säger Anton om att ha ”svart bälte” i frågesport.

”Det här borde jag kunna”

Den första spänningen uppstod på fråga sex: ”Vad av följande är nödvändigt för att laga maträtten tjälknöl?” var alternativen: A. Mixer B. Mandolin C. Mortel D. Frys.

— Det här borde jag kunna, sa Anton.
Rickard Sjöberg: Vad får du för associationer av tjälknöl?
— Det är kött…nej, jag bestämmer mig för att det är ”D”, frys. De andra sakerna är inte riktigt köttanpassade.
Rickard Sjöberg: Med viss tvekan?
— Med viss tvekan.

Och det var helt rätt!

”Jag läser en hel del”

Beväpnad med tre livlinor kan han gå långt i kvällens program.

— Jag läser en hel del olika böcker och hänger med i nyhetsflödet och det ger allmänbildning. Det är alltid roligt att få mer kunskaper, säger han.

Men det är inte första gången som Antons intresse för frågesport har gett honom en stor publik. Han har nämligen även varit med i SVT:s frågesportsprogram ”Vem vet mest”:

— Där lyckades jag ta mig till finalveckan och säsongsfinalen där jag kom trea.

Den förra Hisingsläraren Anton Abrahamsson från Hönö tävlar i Postkodmiljonären.

I kväll, 22 januari, fortsätter jakten på TV4 och TV4 Play när Anton Abrahamsson bänkar sig i ”heta stolen” hos Postkodmiljonären igen. Han har säkrat rätt svar på de sju första frågorna och står på 30 000 kronorsnivån – med samtliga säkerhetslinor kvar.

Många av Santosskolans och Glöstorpsskolan elever lär titta med spänning i kväll, när deras förre matte- och samhällskunskapslärare utmanar frågealgoritmen i jakten på en miljon!

UPPDATERING: Anton tog sig efter tävlande i tre program fram till näst sista nivån, där rätt svar skulle ha säkrat en halv miljon för honom. Tyvärr svarade han fel på frågan och tog sig inte hela vägen till miljonfrågan.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: