Kalabalik på Hisingsbron: Folk hoppar från broklaffen – som fastnat

Kalabalik utbröt på Hisingsbron som fastnade i öppet läge. Folk försökte klättra över – och polisen försökte stoppa dem med avspärrningar. Samtidigt satt många fast i trafiken och kunde inte ta sig hem i snökaoset.

Snöovädret drog igång rejält under torsdagseftermiddagen och skapade massiva förseningar i Göteborgstrafiken. Plötsligt ställde Västtrafik in buss efter buss och många tvingades gå hem.

”Jag gick från Lindholmen till Tuve. Tog 2 timmar och inte en buss i sikte bara mängder med bilar och kaos var bara förnamnet”, skrev en användare i Facebook-gruppen ”Vad händer på Hisingen”.

Vid klockan 18 fastnade också Hisingsbron i öppet läge. Enligt polisen var det då ”kalabalik” på platsen, eftersom människor försökte klättra över.

”Polis har kallats till Hisingsbron där det enligt uppgifter till polisen är kalabalik, då den fastnat i öppet läge men människor hoppar över den i alla fall. Öppning som är på cirka en meter gör att brovakten inte kan sänka bron utan risk att någon skadas”, skrev polisen på sin hemsida.

Vittnet: ”Så fort en person gjorde det så började alla andra göra samma sak”

Bussar och spårvagnar stod stilla på båda sidor av bron samtidigt som polisen försökte få in människor bakom avspärrningarna.

— En person började klättra över, och så fort en person gjorde det så började alla andra göra samma sak, säger ett vittne till Expressen.

Tekniker kallades till platsen och först rapporterade Trafiken.nu att situationen hade en ”Oklar sluttidsprognos”. Kort efter 20.10 rapporterade dock P4 att felet var åtgärdat och att bron var återöppnad.

Satt fast på buss i två timmar – många resenärer tvingades gå hem

Under eftermiddagen har flera resenärer haft svårt att ta sig hem eftersom bussarna ställdes in. Många personer berättade hur de fastnade i trafiken i Facebook-gruppen ”Vad händer på Hisingen”:

”Går det bussar i morgon?? Man undrar ju vart alla bussar tagit vägen”

”Jag gick från Lindholmen till Tuve. Tog 2 timmar och inte en buss i sikte bara mängder med bilar och kaos var bara förnamnet”

”Hur kommer folk hem”

”Helt otroligt. Fast på en buss i 2 timmar snart”

”Gick av bussen och gick hem för vi kom ingenstans”

”En del av bussarna börjar inte gå förrän om 4 timmar tydligen”

”Våran buss bara stannade o vi fick gå ut sedan körde han i väg där Stod vi i snön”

Enligt Västtrafik har de just nu 110 pågående trafikstörningar i Västra Götaland och än finns ingen slutprognos: ”Vi vet inte när trafiken går som vanligt igen”, står det på hemsidan. De varnar samtidigt för fortsatt inställda avgångar.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: