Klart: De flyttar in i McDonalds lokal på Backaplan – NHL-stjärnans restaurangkedja öppnar på Hisingen

Skyltarna för den nya restaurangen på Backaplan sätts upp. Foto: Helahisingen.se

I september avslöjade Hela Hisingen att McDonalds på Backaplan skulle stänga ner för gott. Nu är det klart vilka som ska ta över restaurangen.
”Många säger att burgarbubblan kommer brista, men det tror inte vi” är företagsmottot.

Hisingens första McDonalds etablerade sig på Backaplan redan på 1980-talet. Sedan dess har den amerikanska hamburgerrestaurangen varit en självklar bild i området. Men i september avslöjade Hela Hisingen att de skulle lägga ner för gott. ”Tack för 35 fantastiska år” stod det på ”Donkens” dörr.

Flertalet andra kedjor har i samband med den ombyggnad som pågår av Backaplan lämnat området – såsom Netonnet, H&M, Cubus och Telia. 

McDonalds tackade sina kunder för de 35 åren som varit. Foto: HelaHisingen.se

NHL-proffs med som ägare

Nu står det klart att ”Brödernas” tar över lokalen på Backaplan. Brödernas är, även det, en hamburgerkedja. Den grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander som sedan tidigare driver krogar i Stockholm och flera andra städer. I januari 2019 tog de in andra entreprenörer i företaget, däribland svenska NHL-proffset Mika Zibanejad (New York Rangers).

”Brödernas” tar över lokalen bredvid Stadium på Backaplan. Foto: HelaHisingen.se.

På sin hemsida skriver de att de tror att hamburgare är här för att stanna – bubblan kommer inte att brista:

”Hamburgare har funnits i 70 år. Det är de små gatuköken som tar stryk av att fler öppnar, medan vi som siktar mer på att vara en helhetsrestaurang klarar oss bra. Vi vill inte vara ett hak. När du varit hos oss ska du känna att du varit på restaurang”.

Ännu är det en byggarbetsplats inne på restaurangen, men på dörren står det ”öppnar inom kort”.

Grundarna har tagit in bland annat NHL-proffset Mika Zibanejad i koncernen som nu öppnar på Backaplan. Foto: Helahisingen.se

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: