Mikael Damberg och Erik Nord möts i debatt på Hisingens egna ”Almedalen”

I helgen startar ”Hisingens eget Almedalen” – med fokus på arbetslöshet och bostadsbrist. Bland annat ska inrikesminister Mikael Damberg (S) möta Erik Nord, polischef i Göteborg, i en diskussion under evenemanget på Frihamnen.
— Alla politiska partier står bakom och är positiva till Frihamnsdagarna där både lokala, regionala och nationella beslutsfattare kommer att delta på scenerna, säger en av initiativtagarna David Björneloo.

Evenemanget, som kallas för Frihamnsdagarna pågår den 3 och 4 september. Årets teman är demokrati, hållbarhet och framtid och tanken är att samla personer som kan se till att det sker en förändring:

— Alla politiska partier står bakom och är positiva till Frihamnsdagarna där både lokala, regionala och nationella beslutsfattare kommer att delta på scenerna. Dessutom har en rad aktörer klivit fram och är beredda att stötta med kunskap, personal och finansiering. Riksbyggen, Göteborgs Stad och Svenskt Näringsliv är några exempel, säger en av initiativtagarna David Björneloo i ett pressmeddelande.

Mikael Damberg Näringsminister och Innovationsminister. Foto: Näringsdepartementet

Särskilt utsatta områden i fokus

På fredagen kommer Mikael Damberg (S) och Erik Nord att finnas på plats för att prata om knark, kriminalitet och beroende. Och på lördagen ska utbildningsminister Anna Ekström (S) prata om förändring i ”särskilt utsatta områden” — de sex områden som av polisen definieras av låga inkomster, generellt låga skolresultat och utbredd barnfattigdom.

LÄS MER: Göteborgs Almedalen får ny samarbetspartner – vill lösa bostadsbristen

Möjlighet att prata med framgångsrika

På samma tema kommer ungdomar även kunna samtala med makthavare som Terje Johansson, VD för Förvaltnings AB Framtiden samt Thomas Andersson, Vice President på Volvo Cars och
Cecilia Fasth, VD för Stena Fastigheter.

Cecilia Fasth, VD för Stena Fastigheter. Foto: Stena Fastigheter

Vidare kommer det att finnas tid för samtal om bostadssegregation med Fariza Beseiso, som är uppvuxen i Gaza och grundare av Civitas Academy, samt debattören och före detta polisen Mustafa Panshiri.

Frihamnsdagarna pågår 3 och 4 september på Bananpiren i Frihamnen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: