Stand up-succé i ”dolda” teatern på Hisingen – så satsar de på ny humorsäsong

JULKALENDERN 2022: LUCKA 7
DET HÄR ÄR EN ANNONS

Hösten 2022 etablerades den första riktiga stand up comedy-klubben på Hisingen när Quality Hotel 11 formade sin teater till ett humorpalats under en torsdagskväll i månaden. Stjärnor som Magnus Betnér, Hasse Brontén, Kadir Meral och Zinat Pirzadeh fyllde salongen till bredden under fulla hus – fyllda av skratt. Nu satsar hotellet och dess partners på ännu en säsong, med bistroverksamhet och lounge i anslutning till komedikvällarna!

Det har funnits andra mindre humorscener och enskilda komedikvällar som hållits på Hisingen, men ingen har satsat på att etablera en återkommande klubb där den svenska humoreliten fått entra scen – förrän hösten 2022. Quality Hotel 11:s satsning i samarbete med lokala komikern Martin Johanssons resande ståuppklubb ”Änna Go Standup” togs varmt emot av Eriksbergs- och Hisingsborna.

— En av våra värderingar är ju ”Fun & Friendly” så vi satsar på att göra Eriksberg så attraktivt som möjligt för flera målgrupper där vi vill lyfta stadsdelen och ”sätta den på kartan”, förklarar Manuel Chavez, mötes- och eventansvarig hos Quality Hotel 11.

Den första säsongen i höstas gästades bland annat av Magnus Betnér som tillsammans med Henrik Nyblom gjorde en ”testföreställning” för sin nya show ”Puss & kram” – som blev en braksuccé i Eriksberg. Efter det följde flera mer klassiska stand up-kvällar upp säsongen och varje gång var salongen fylld till bredden. Den lite dolda teatern hos Quality Hotel 11 ligger i anslutning till lobbyn och den nya lounge som hotellet har byggt omkring just teaterlokalen.

— Här kan de som är gäster förvänta sig få se flera framstående komiker i en klassisk teatersalong med 210 platser. Det finns en bistro med lättare tilltugg, vin, öl, cava eller cider. Runt teatern finns vår en foajé med soffor och fåtöljer i en trevlig loungemiljö för mingel och häng, säger Manuel Chavez.

2 februari 2023 drar alltså Stand up hos Quality Hotel 11 igång igen. På scen står Martin Johansson som är konferencier för kvällarna, Christoffer Fernis som vann ”årets nykomling” på Svenska Standupgalan 2022, Josefin Sonck som du kanske känner igen från Släng dig i brunnen i SVT eller humorserien #Flickstreck som hon både skrivit manus till och skådespelar i samt Thomas Järvheden som är Sveriges roligaste musikartist och har blivit korad till landets roligaste komiker vid två tillfällen, samt medverkat i 100-tals nöjesprogram på tv, inte minst ”Så ska det låta”.

Köp humor-julklappen här: Stand up i Eriksberg 2 februari 2023!

Bistro och lounge i anslutning till teaterlokalen

Så gästerna kan komma och njuta av god mat och dryck inför humorkvällen de köpt biljett till, eller äta en god middag på hotellets à la carte-restaurang sex våningar upp. Bistron på bottenvåningen kommer att vara öppen året runt med olika typer av verksamhet varje dag. Här blir det cafréverksamhet på dagarna och After work-, bingokvällar och andra satsningar på kvällarna.

Quality Hotel 11 släpper redan nu biljetter till 2023 års första Stand up-kväll – något som kan passa perfekt som en julklapp till den som tycker om humor och komedi:

— Vi har planerat in tre stand up-kvällar på torsdagar i början 2023 med första tillfället 2 februari. Då kommer bland annat artisten och komikern Thomas Järvheden, säger Manuel Chavez.

Under 2023 tar Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen ännu ett steg i den planerade utbyggnaden av hotellet och mässhallen som en av Hisingens viktigaste destination för events och happenings. Bortsett från stand up-satsningen planeras en lång rad mässor och events, inte minst sitt eget 30-årsfirande som går av stapeln i april.

— Vi vill att ännu fler ska upptäcka att vi är ”en plats att vara på” både för de som bor och jobbar i Eriksberg samt för många andra, särskilt med vårt läge precis vid Eriksbergs färjeläge som tar gästen snabbt in till Stenpiren i centrala Göteborg, säger Manuel Chavez.

Här kan du köpa biljett till Stand up hos Quality Hotel 11 torsdagen 2 februari.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: