Nya skolan försenas igen – ”Vågar inte säga att eleverna får tillträde”

Illustration av nya Torslandaskolan. Foto: Link Arkitekter.

Efter flera förseningar av den nya låg- och mellanstadieskolan i Torslanda kommer nu ett nytt besked: Dörrarna ska öppnas våren 2024.
— Jag tycker det är tråkigt att det har dragit ut på tiden, säger projektledaren Karl Johan Canestedt, till Torslanda-Öckerötidningen.

Rivandet av den gamla skolan påbörjades när Torslandaskolan F-5 flyttade till tillfälliga lokaler i juli 2020. Tanken var då att man skulle bygga en ny skola för barnen som går i förskoleklass, lågstadiet och mellanstadiet i området – med invigning 2022.

Men bygget har försenats flera gånger på grund av att processen med att upphandla byggare av skolan har överklagats till kammarrätten. Domen, som kom den 2 juli i år, gav dock den överklagande entreprenören rätt. Och nu meddelar lokalförvaltningen att den nya skolan ska stå klar 2024, skriver Torslanda-Öckerötidningen.

— Jag tycker det är tråkigt att det har dragit ut på tiden, framför allt för barnen som sett fram emot att börja på en ny fin skola. Men nu har vi en tidslinje och en kontrakterad entreprenör. Det är jag jättenöjd med, säger Karl Johan Canestedt, senior projektledare på lokalförvaltningen vid Göteborgs Stad, till tidningen.

LÄS MER: Bygget av Torslandas nya skola försenat: “Vi har behov av skolan”

Bör vara klart till vårterminen 2024

Enligt honom finns det nu en fungerande tidslinje, som han tror kommer hållas. Om byggandet påbörjas redan nu i år, kan den därför stå klar 2024.

— Jag vågar inte säga att eleverna får tillträde vid vårterminsstarten 2024. Någon gång under våren ska det kunna ske. Vi får samråda med grundskoleförvaltningen så att vi hittar en lämplig tidpunkt, säger Karl Johan Canestedt till Torslanda-Öckerötidningen.

Anledningen till att skolan har försenats är två överklaganden av upphandlingen. Den part som vann nu senast i kammarrätten är dock inte den som ska bygga skolan. I stället har uppdraget nu tillfallit en tredje part: Veidekke.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER: