Bygget av Torslandas nya skola försenat: ”Vi har behov av skolan”

Illustration av nya Torslandaskolan: (c) Link Arkitekter.

Låg och mellanstadieskolan Torslandaskolan F-6 har rivits. Men i stället för ett bygge av den nya skolan möts man endast av en grusgrop på platsen.
— Med förseningen följer en kedjereaktion så om den här blir färdig påverkas även andra skolor, säger Johan Mörk, förvaltare grundskolor Hisingen till Torslanda-Öckerö tidningen.

Torslandaskolan F-6 har rivits och tanken är att man ska bygga en ny skola för barnen som går i förskoleklass, lågstadiet och mellanstadiet i området. I väntan på detta går barnen i Österödskolan samt i tillfälliga byggnader vid Torslandahallen, berättar Torslanda-Öckerö tidningen.

Men något nybygge av ersättningsskolan har inte påbörjats utan förbipasserande möts bara av en grusgrop på platsen där skolan ska byggas. Orsaken? Torslandaskolan F-6 dras med förseningar då processen med att upphandla byggare av skolan har överklagats till kammarrätten.

Överklagan försenar skolbygget

I väntan på det här överklagandet ser det nu ut att bli en försening av hela skolans öppnande, som var planerat till hösten 2022.

På Torslandaskolan F-6 går cirka 320 elever från förskoleklass och upp till årskurs sex. ”Snart ska vi flytta in i en nybyggd skola”, skriver Göteborgs stad på sin hemsida. Men med snart bara ett år kvar till det tänkta datumet är det inte ens klart vem som ska bygga den nya skolan…

— Projektledningen pratar om 3 till 6 månaders väntetid på ett besked på grund av överklagandet men det kan också finnas andra orsaker till förseningen. Vi har behov av skolan. Med förseningen följer en kedjereaktion så om den här blir färdig påverkas även andra skolor, säger Johan Mörk, förvaltare grundskolor Hisingen till Torslanda-Öckerö-tidningen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: