Polisen varnar: Luras med kram eller hälsning – rycker sedan halsbandet

Polisen misstänker att en eller ett fåtal personer ligger bakom en serie ”halsbandsryckningar” mot framför allt äldre personer i centrala Göteborg och på Hisingen.
— I de senaste händelserna har det handlat om att tillexempel hälsa, krama eller knuffa till personen – för att i samma sekund ”rycka” av personens halssmycke, säger Dick Henriksson, förundersökningsledare vid lokalpolisområde Hisingen.

Polisen går ut med varningen på sin hemsida och berättar att man misstänker att det rör sig om samma gärningsperson, eller personer, sett till att tillvägagångssättet – att man rycker av halssmycken från personen genom att distrahera dem, är liknande vid ett flertal av dessa händelser.

— I de senaste händelserna har det handlat om att tillexempel hälsa, krama eller knuffa till personen – för att i samma sekund ”rycka” av personens halssmycke. I många av fallen har det handlat om rån av äldre personer, säger Dick Henriksson, förundersökningsledare vid lokalpolisområde Hisingen, till Polisen.se.

Har du sett något? Tipsa polisen!

Händelserna har under de senaste dagarna i juni har främst skett på Hisingen och i de centrala delarna av Göteborg.

— Vi utreder just nu sambandet mellan händelserna, säger Dick Henriksson.

Polisen jobbar aktivt med utredningarna genom att hålla förhör, inhämta vittnesuppgifter, kartlägga gärningspersoner och tillvägagångssätt. Hardu sett eller hört något som kan hjälpa polisen? Ett signalement kan vara avgörande, så har du sett någon av desa händelser ring 114 14 och berätta vad du har varit med om, uppmanar polisen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: