Vansinnesfärd rakt in i åkern – här kraschade Volvon i bäcken på Hisingen

Röster ute på åkern mitt i natten – som plötsligt försvann.
Kvar lämnades en Volvo V70 som körts rakt över betonghinder och 100 meter in på åkern, ner i en bäck.
— Nu kommer ingen vilja kännas vid den här bilen och att jag måste dra upp den från åkern, säger Morgan Landström vars familj äger marken där bildramat hände natten till onsdagen.

Familjen Landström bor på en gård i Torslanda, i Låssby norr om Volvo Cars fabriker. På tisdagsmorgonen fick de en chock när en väldigt oväntad syn mötte dem ute på markerna:
— Min mamma skulle gå ut med hunden så såg hon hur en av ”betongsuggorna” i kanten av åkern var vält och spår ledde in på åkern. Långt in på åkern skymtade hon en bil!, säger Morgan Landström.

I samband med det skickade hon en bild till sin son, som lade upp bilden på Facebook för att efterlysa information från grannar och vänner om vad som hade hänt och hur en Volvo hade hamnat mitt på deras åker. Efter en stund ringde hans sambo upp honom – efterlysningen på Facebook hade gett resultat.

Från kanten av åkern ser man hur en ”betongsugga” slungats flera meter inåt och spår leder in i växtligheten.

— Han som ägde bilen, tills nyligen, knackade på hos oss och ville förklara sig. Han hade sålt bilen häromkvällen och några killar hade kört iväg bilen, säger Morgan.

En granne hörde röster – ringde polisen

Killarna som köpt bilen ska bo i Härryda-trakten och körde iväg i sin nya Volvo från Lilleby-trakten i Torslanda in mot stan. En granne kontaktade då Morgan och berättade att han kört röster ute på åkern mitt i natten, vid 02-tiden och ringt polisen för att han misstänkt att tjuvar varit i farten.

Spåren visar att något fordon har kört in på åkern och ett fordon skymtar långt långt in på åkern. Foto: PRIVAT

Men polisen kom aldrig – och rösterna försvann in i natten. Kvar stod en röd Volvo V70 – mitt på familjen Landströms åker.

— Jag tänkte genast att nu kommer ingen vilja kännas vid den här bilen och att jag måste dra upp den från åkern. Det var ju redan en kostnad för oss eftersom det är stora märken på åkern och skulle det dessutom börja läcka olja eller något – ja, de hade ju kört bilen rakt ner i den lilla bäck som går över åkern här…, säger Morgan Landström.

Volvon hade kraschat in i en bäck på åkern. OBS! HelaHisingen.se har pixlat registreringsplåten på bilen.

Försökte smita från polisen – på moped

På onsdagskvällen dök en man upp i trakten och bad folk om hjälp med att bogsera bort bilen. När polisen anlände försökte mannen enligt vittnen fly platsen på en moped – men greps av patrullen som kommit ut för att undersöka saken.

Tydligen hade bilen köpts med delvis falska uppgifter och mannen som dök upp för att få hjälp att bogsera bilen är väl känd av polisen sedan tidigare. Nu är han misstänkt för vandalism och rattfylla alternativt drograttfylla.

Morgan Landström själv tvingades dra upp bilen från åkern med traktor, innan den bogserades bort framåt onsdagskvällen.

— Det är inte ofta det händer något sådant här i lilla Låssby och nu är det skönt om det blir lugnt ett tag framöver, säger han till HelaHisingen.se.

V70-resan gick över 100 meter åkermark – innan den tog slut i en bäck som går igenom den höga grönskan. Foto: PRIVAT

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: