Populära butiken stängde verksamheten i Bäckebol – lämnar nu Hisingen

Först bommade den populära DIY-butiken i Bäckebol igen – utan att någon ny lokal fanns klar. Nu står det klart att Stoff & Stil lämnar Hisingen och öppnar på andra sidan älven, i Rosenlund. Dessutom byter man namn till Selfmade.

I vintras kunde HelaHisingen.se berätta att en av Hisingens mest populära butiker för do it yourself-produkter för heminredning, sömnad, symönster, garn och liknande produkter – Stoff & Stil – skulle stänga verksamheten i Bäckebol.

Sedan dess har det blivit klart att ICA Kvantum ska öppna i samma lokaler i Bäckebols köpcentrum – men inget besked gavs från Stoff & Stil om var deras lokaler skulle hamna.

— Vi har vuxit ur våra lokaler. Vi vill erbjuda mycket mer av både inspiration och ett bredare sortiment. Därför kommer vi att flytta, sa Kristina Lindau, country manager till HelaHisingen.se då.

LÄS MER: Då stänger populära butiken sin verksamhet i Bäckebol: “Vuxit ur våra lokaler”

Butiken har under de senaste åren blivit en populär destination för allt från hobbyentusiaster till dem som stickar hemma. Kedjan Stoff & Stil som finns i Tyskland, Danmark, Norge och Sverige har nämligen bara en butik på hela Västkusten – den i Bäckebol på östra Hisingen:

— Vi har så många härliga, lojala, glada, pysslande kunder som vi självklart vill ha med oss till nästa ställe och där erbjuda något ännu bättre, säger Kristina Lindau, country manager hos Stoff & Stil.

Nya butiken efter Bäckebol hamnar i Rosenlund

Nu är det klart att butiken flyttar från Hisingen in till Rosenlund i Göteborgs centrum. Dessutom byter man namn på verksamheten från Stoff & Stil till Selfmade, vilket enligt ägarna ska spegla verksamheten bättre.

— Selfmade är vårt kall om att skapa unika förutsättningar för alla nyfikna DIY (do it yourself) -människor. Vi märker i dag ett stort intresse framför allt från den yngre generationen som önskar alternativ till en värld som primärt är baserad på färdigproducerade produkter. Selfmade vill lägga ett stort fokus på upplärning inom design och sömnad, både i våra fysiska butiker samt genom inspiration på våra olika onlineuniversum. I vår organisation kallar vi detta Empower Creative Self-Expression, och vi har gjort detta till vårt uppdrag att stärka människors förmåga att uttrycka sig själva kreativt, säger delägaren Alexander Lerche till Dagens Handel.

Den danska detaljhandelskedjans nya butik öppnar i augusti 2021 och får då 970 kvadratmeter i entréplan på Rosenlundsgatan 8 i Göteborg att tillgå.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: