Så satsar Toyota på Hisingen: 150 anställda

Till hösten satsar företaget Toyota på att flytta in i nya lokaler på Hisingen.
— Förutom bra kontorslokaler ser vi värdet av alla tjänster och möjligheter som campuset erbjuder, med bra restauranger, mötesrum, ett event-område och mer, säger Tony Velkovski, CFO och chef för personalavdelningen.

Nu ansluter sig ännu ett stort företag till Lindholmen på Hisingen. Toyota Material Handling kommer att hålla till på Geelys campus Uni3, bredvid Chalmers fordonslabb för autonom körning, Revere, samt CEVT:s designstudio.

Ett par kvarter därifrån ligger Lindholmen Science Park på Norra Älvstranden, som är ett av Europas tyngsta teknik- och innovationskluster när det gäller mobilitet och en av de allra mest eftertraktade etableringsmiljöerna för high tech-företag.

Och intill ligger bland annat techklustret “The Yard”, en arena för små, nya och växande techbolag i Götaverkens gamla varvsområde vid Lundbystrand.

Ulrika Wilmenius, Toyota Material handling, Angelica Adolfsson, Magnus Koch, Geely Innovation Centre Mgmt AB, Patric Hed, Taniguchi Hiroyuki and Ann Nilsson, Toyota Material Handling.

1 000 kvadratmeter stort område – 150 anställda

Nu ansluter sig alltså Toyota Material Handling till raden av företag:

— Vi ser fram emot att ansluta till det växande antal företag belägna på Uni3. Förutom bra kontorslokaler ser vi värdet av alla tjänster och möjligheter som campuset erbjuder, med bra restauranger, mötesrum, ett event-område och mer. För Toyota Material Handling innebär det här att vi blir en ännu mer attraktiv arbetsgivare, säger Tony Velkovski, CFO och chef för personalavdelningen, i ett pressmeddelande.

Toyota Material Handling kommer att befinna sig i en 1 000 kvadratmeter stor lokal i Uni3:s byggnad. Sammanlagt kommer de att ha 150 anställda på 14:e våningen.

Toyota Material Handling är en del av huvudföretaget Toyota Industries Corporation och är ett Europabaserat företag som producerar 95 procent av samtliga truckar som Toyota sedan säljer.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: