Så släpper Backa Teater extrabiljetter till jättesatsningen – och sätter in nytt speldatum

Extra biljetter till 11 föreställningar av “Nationen”, samt till ett nyinsatt speldatum. Det är Backa Teaters svar på Folkhälsomyndighetens nya pandemidirektiv. Nu kan fler få chansen att se teaternas jättesatsning ”Nationen”.

Storsatsningen – där samtliga skådespelare på teatern deltar – hade premiär i söndags. Succén har varit ett faktum då pjäsen redan långt före den efterlängtade teatercomebacken varit slutsåld till och med jul.

Teatern själva vill inte tala om någon publiksuccé, med tanke på att det är begränsat antal biljetter och särskilda pandemi-restriktioner som gäller. Men efter att Folkhälsomyndigheten nyligen förändrat sina rekommendationer kring hur många personer som bör tillåtas samtidigt i offentliga sammanhang öppnar Backa Teater upp försäljningen av fler biljetter.

Utsålt – har varit beskedet på nästan alla speldatum hos Backa Teater.

Onsdagen 28 oktober släpps extra biljetter till 11 föreställningar av “Nationen”, samt till ett nyinsatt speldatum – 29 december. Nära 200 biljetter totalt.

Hjärnan bakom SVT:s succéserie

Maratonföreställningen “Nationen” speglar en demokrati i kris – ett samhälle i gungning – som enligt regissören Beata Gårdeler skulle kunna vara vilket som helst i världen just nu.
— För mig sätter den igång många frågeställningar: Kanske har vi alla samma rädslor, men vår klasstillhörighet och ställning i samhället påverkar hur vi agerar? Kanske är det samhället som tvingar in oss i roller som vi inte vill spela, sa hon under förberedelserna i våras.

Beata Gårdeler är regissör och fick 2014 stora novellfilmspriset för filmen “Vännerna”. Året därefter vann hon tre guldbaggar och Kristallbjörnen i Berlin för filmen “Flocken”.
Hon var även konceptuerande regissör för tv-serien “30 grader i februari”, som blivit både Emmynominerad och vunnit Kristallen för bästa drama.

De nya biljetterna släpps på Backa Teaters hemsida vid 12:00 på onsdagen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Foto i topp av artikeln är på: Rasmus Lindgren, Adel Darwish, Ove Wolf, Emelie Strömberg, Andrea Grettve (filmfotograf), Krister Nylander (scentekniker). Fotograf: Ola Kjelbye/Backa Teater.

LÄS MER:

LÄS MER: