Skulle driva med Serneke och Karlatornet – nu tvingas de ställa in showen

Det senaste året har varit dramatiskt för Hisingens revy – som planerade en show om Karlatornet på kulturhuset Vingen i Torslanda. Först blev deras lager malangripet och nu tvingas de skjuta fram sin revy ett helt år.
— Vi i styrelsen fattade det mycket tråkiga beslutet att ställa in årets revy och skjuta fram den till nästa år, säger Mikael Magnusson hos Torslanda kulturförening.

I oktober kunde HelaHisingen.se berätta att Hisingens populära revy drabbats av ett hårt bakslag. Under en inventering av sitt förråd upptäckte man att lagret av kläder och rekvisita angripits av mal.

— Vi skulle gå ner och hämta byxor som en skådespelare skulle ha på sig och då gick vi samtidigt igenom kläderna som låg i förrådet. Jag öppnade en stor Ullaredspåse och såg massor av malar, förklarade producenten och regissören Johanna Sandström då.

Nu kommer nästa bakslag: Årets show ställs in.

”Tuffa tider, tuffa beslut.
Vi kämpade in i det sista för att genomföra och säkerställa en trygg och säker revy men nu gick det inte längre…
Eftersom ingen vet säkert hur denna våren kommer att bli har vi fattat ett mycket ledsamt beslut”, meddelar Torslandarevyn på sin hemsida.

På grund av de nya striktare restriktionerna med anledning av Covid -19 tvingas Hisingens enda revy, som uppträder med sina shower på kulturhuset Vingen i Torslanda, ställa in årets shower. Tanken var att ha premiär för ”Sikta Högt” i slutet av januari, men nu skjuts showen på framtiden.

LÄS MER: Recension: “Torslandarevyn lär inte få några blommor från Svenska hamnarbetarförbundet”

Torslandarevyn skriver om beslutet på sin hemsida:

”På grund av rådande omständigheter kring pandemin och de nya restriktioner som presenterades 2022-01-10 har Torslandarevyn blivit tvungna att fatta beslutet att flytta fram 2022 års revy till januari 2023. Redan köpta biljetter gäller motsvarande föreställning 2023.”

Köpta biljetter giltiga om ett år

Varje vinter kör Torslandarevyn sin show med fokus på något som varit aktuellt på Hisingen eller Göteborg under det gångna året. ”Sikta högt” skulle handla om karaktären ”Olga Säregen”, en uppenbar drift med Serneke-grundaren Ola Serneke, som i revyn vill bygga skyskrapan Karlatornet trots protester från den fiktiva tankesmedjan ”Kvinnokraft”. Orsaken till protesterna? De tycker att ”KARLatornet” är könsdiskriminerande…

Årets revy skulle ha premiär 29 januari – men skjuts nu upp ett år.

Men nu kan Ola Sernkeke och övriga teamet kring Karlatornet andas ut – i alla tillfälligt.

Om pandemin tillåter är alltså tanken att årets show i stället blir av om precis ett år. De som redan köpt biljetter till ”Sikta högt” får biljetter till motsvarande föreställningar 2023, eller så får de höra av sig till Torslandarevyn:

”Hör vi inget från er senast 2022-01-31 så kommer vi att fullfölja administrationen av er bokning och boka in er på ersättningsdatumet. Efter 2022-01-31 finns ej möjlighet till övriga önskemål”, skriver de om biljetterna.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: