Nu stängs framdörrarna på bussar och spårvagnar – igen

Nu blir det återigen avstängt framme på bussarna. Foto: Västtrafk.

Från och med 13 januari kommer resenärer återigen behöva kliva på bussar och spårvagnar genom de bakre dörrarna. Anledningen är den ökade smittspridningen av coronaviruset. Men en del bussar kommer att ha fortsatt öppet där fram.

Redan i tisdags stängde Västtrafik samtliga dörrar fram på spårvagnarna på grund av nya restriktioner och en ökad smittspridning av Coronaviruset. På torsdagen stängs nu även framdörren på samtliga busslinjer i regionen.

”Tillsammans med trafikföretagen har vi beslutat att de främre dörrarna på de flesta av Västtrafiks bussar tillfälligt stängs från och med den 13 januari”, skriver Västtrafik i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nu måste du visa biljett på bussen

Gäller samtliga bussar som kör inom Göteborg

På linjer som endast kör i Göteborg, Mölndal, Partille och Öckerö så kommer framdörrarna att stängas. Däremot ser det olika ut beroende på vilken sträcka bussen kör inom regionen. Företaget påminner dock om att det fortfarande behövs en giltig biljett för resan, något som man tidigare var tvungen att visa föraren vid påstigning fram.

— När resenärer går på genom framdörren kan föraren ge bättre service och kontrollera biljetter. Det uppmuntrar fler till att göra rätt för sig, sa Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik till Vårt Göteborg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: